Kompensacijoms už elektrines iš saulės parkų prašoma 8,5 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Nuo liepos vidurio kompensacijoms už elektrines iš saulės parkų 5,2 tūkst. gyventojų paprašė 8,5 mln. eurų, teigia Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA).

Tai iki šiol didžiausias susidomėjimas galimybe gauti kompensacines išmokas už įsigytas elektrines iš saulės parkų, pirmadienį pranešė APVA.

Paraiškas kompensacijoms gauti gyventojai dar gali teikti iki rugpjūčio 15 dienos pabaigos, tam iš Klimato kaitos programos lėšų skirta 20 mln. eurų.

Finansavimas skiriamas už iki 10 kW galios saulės elektrinę įsigytą iš saulės parkų. Kompensacijos dydis už 1 kW siekia 323 eurų, o maksimali galima finansavimo suma gali siekti iki 3,2 tūkst. eurų.

Per šių metų sausio mėnesį trukusį kvietimą, kuris iki šiol buvo rekordinis, APVA sulaukė 4,8 tūkst. paraiškų, kuriose bendra prašoma suma siekė kiek daugiau nei 8,3 mln. eurų.

Iki šiol daugiau kaip 3 tūkst. gyventojų jau yra įsigiję saulės elektrinės dalį iš saulės parkų ir gavę daugiau kaip 4,5 mln. eurų kompensacijų. Likę apie 7 tūkst. pareiškėjų, kurių paraiškos buvo patvirtintos ankstesnių kvietimų metu, dar laukia, kol bus įrengti jų rezervuoti saulės parkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių