Konkurencijos taryba neleido „Inreal“ atidėti 124 tūkst. eurų baudos mokėjimo

  • Teksto dydis:

Konkurencijos taryba atsisakė tenkinti nekilnojamojo turto (NT) bendrovės „Inreal“ prašymą pusmečiui atidėti jai skirtos 124,6 tūkst. eurų baudos mokėjimą už draudžiamą susitarimą su kitomis įmonėmis.

Konkurencijos taryba pranešė, kad neturi teisės atidėti baudos mokėjimo termino, nes net ir jos nutarimą teismui apskundusi bendrovė privalo sumokėti baudą.

Tarybos teigimu, ji gali nesikreipti į antstolį dėl priverstinio baudos išieškojimo tik gavusi finansų įstaigos suteiktą garantiją ar laidavimo draudimą, kurie padengtų finansinės sankcijos sumą, tačiau „Inreal“ tokios garantijos nepateikė.

„Kadangi „Inreal“ nepateikė finansinės garantijos ar laidavimo draudimo dokumentų, Konkurencijos taryba atsisakė tenkinti prašymą atidėti baudos sumokėjimo terminą. Bendrovė gali kreiptis į Vilniaus apygardos administracinį teismą ir prašyti stabdyti priverstinį baudos bei palūkanų išieškojimą“, – teigiama pranešime.

„Inreal“ nurodė, kad, jeigu sumokėtų skirtą baudą per tris mėnesius, kaip numatyta Konkurencijos įstatyme, būtų apsunkintos jos galimybės vykdyti prisiimtus įsipareigojimus, o tai pažeistų ir kitų bendrovės kreditorių teises bei interesus.

Bendrovės vadovas Andrius Anusauskas sako, kad tokia situacija yra keista, nes „Inreal“ baudžiama dar iki teismo.

„Keista situacija, nes mes esame įsitikinę, kad bauda skirta neteisingai, ginsimės teisme, bet dabar esame baudžiami dar iki teismo“, – BNS sakė A. Anusauskas.

Tarybos komunikacijos skyriaus vedėja Lina Navickaitė BNS sakė, kad daugiau prašymų dėl baudų atidėjimo negauta.

„Jeigu būtų jos kreipusios, būtume svarstę tuos prašymus. Kol kas esame gavę tik šį vieną ir jį apsvarstę“, – sakė ji.

Taryba gruodžio pabaigoje Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacijai ir 39 jos narėms už susitarimą nevilioti vienos kitų klientų bei brokerių skyrė 969 tūkst. eurų baudų. Taip, anot Konkurencijos tarybos, buvo apribota tarpusavio konkurencija, pažeistas Konkurencijos įstatymas ir sutartis dėl Europos Sąjungos veikimo.

Asociacija ir 22 bendrovės, tarp jų ir „Inreal“, sausį Konkurencijos tarybos skirtas baudas apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Ieškinyje teigiama, kad sprendimas ir baudos yra nelogiškos, todėl prašoma jį panaikinti.

Asociacijai skirta 4,5 tūkst. eurų bauda, o didžiausios baudos – agentūroms „Ober-Haus nekilnojamas turtas“ – 450,6 tūkst., „Inreal“ – 124,7 tūkst., „Capital Realty“ – 69,9 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: baudaKonkurencijos tarybaInreal

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių