Pereiti į pagrindinį turinį

Koronaviruso krizė nusmukdė grybų ir uogų perdirbėjų verslą

2020-08-01 07:14

Koronaviruso krizė šiemet paveikė grybų bei uogų perdirbėjų verslą – smuko pardavimai į Vakarų Europos šalis, nes ten dėl apribojimų žmonės rečiau lankosi maitinimo įstaigose, gerokai mažiau produkcijos perka ir Lietuvoje įsikūrę viešbučiai bei restoranai.

L. Viksnes/Fotobanko nuotr.

Lietuvos miško grybų ir uogų verslininkų asociacijos vadovas Virginijus Varanavičius sako, kad koronavirusas padarė „milžinišką įtaką“.

„Ypač sumažėjo grybų pardavimai. Valgytojų sumažėjo. Pagrindiniai valgytojai buvo vokiečiai, prancūzai, italai. Ten vartojimas krito apie 50-70 proc., nes dėl koronaviruso žmonės rečiau lankosi maitinimo įstaigose. Tai kiek parduoda prekybos centrai, tiek. Entuziazmo nėra“, – BNS sakė V. Varanavičius.

„Ankstesniais metais balandį apyvarta būdavo apie 350 tūkst. eurų, o šiemet nesiekė ir 100 tūkst. eurų“, – sako Varėnos bendrovės „Tandemus“ vienas vadovų Vidmantas Budrikis.

Ypač sumažėjo grybų pardavimai. Valgytojų sumažėjo.

Jo teigimu, problemų sukelia ir uždarytos sienos, nes sunkiau įsivežti darbuotojų iš Ukrainos.

Pasak perdirbėjų, šiemet miškuose mėlynių yra kur kas daugia negu praėjusią vasarą, bet trūksta rankų joms skinti.

Kauno bendrovės „Fudo“ generalinis direktorius Mantas Bernotavičius sako, kad perdirbėjams ir tarpininkams, tiekiantiems produkciją viešbučiams ir restoranams, pavasaris buvo blogas –  klientai pirko tik nedidelius kiekius. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų