Kur kreiptis, pastebėjus mokesčių vengimo atvejus?

  • Teksto dydis:

Gyventojai, turintys duomenų ar įtariantys mokestinius pažeidimus, apie tai gali pranešti VMI pasitikėjimo telefonu 1882 (spausti 7) arba užpildę anketą interneto svetainėje. Kiekvienas pranešimas yra svarbus, todėl VMI analitikai vertina ir analizuoja visą gautą informaciją bei imasi efektyviausių priemonių. Mokesčių administratorius garantuoja pranešėjų anonimiškumą.

Gyventojų pilietiškumas ir sąžiningumas pranešant apie atlyginimus „vokeliuose“, gaunamų pajamų neapskaitymą, kvitų neišdavimą, nelegalų darbą ir kitus mokestinius pažeidimus duoda akivaizdžių rezultatų. Nuo 2006 m., kai buvo įsteigtas bendrasis VMI pasitikėjimo telefonas 1882, po VMI atliktų patikrinimų pagal iš gyventojų gautą informaciją, už įvairius pažeidimus verslininkai į valstybės biudžetą turėjo sumokėti apie 42,2 mln. eurų mokesčių, baudų ir delspinigių.

VMI pažymi, kad pranešėjas visada gali išlikti anonimu, tačiau dažniau ir greičiau mokestiniai pažeidimai išaiškinami, kai pranešėjas sutinka bendradarbiauti su mokesčių administratoriumi. VMI savo veikloje vadovaujasi aukščiausiais asmens duomenų saugumo standartais. Asmens duomenų tvarkymas yra aiškiai ir griežtai reglamentuojamas visuose procesų, taip pat ir pranešimų apie galimus mokestinius pažeidimus, etapuose – tiek priimant pranešimus, tiek gautą informaciją perduodant analizei bei kontrolei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių