Pereiti į pagrindinį turinį

Kvietimai gauti ES paramą – rudenį

2014-04-11 07:07
Palangoje verslas plėtojamas loterijos būdu
Palangoje verslas plėtojamas loterijos būdu / BFL nuotr.

Europos Sąjungos (ES) parama naujuoju finansiniu laikotarpiu pasižymės tuo, kad pagal verslo priemones bus remiamos tik smulkios ir vidutines įmonės. Daugelis kvietimu pagal priemones "Naujos galimybes", "Procesas", "Regio-Invest LT+" ir kitas bus paskelbti jau rudenį, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Ūkio viceministras Marius Skarupskas skaičiuoja, kad per 2014-2020 metų finansinį periodą Ūkio ministerija administruos daugiau kaip 3,5 mlrd. litų. Planuojama daugiausia lėšų skirti priemonėms, susijusioms su moksliniais tyrimais ir technologine plėtra -1,26 mlrd. litų ir smulkiojo bei vidutinio verslo konkurencingumui didinti -1,8 mlrd. litų.

Prognozuojama, kad moksliniams tyrimams skirtos paramos intensyvumas, priklausomai, ar įmonė maža, ar vidutinė, gali siekti iki 85 procentų. Eksportui skatinti pagal priemonę "Naujos galimybės" bus galima tikėtis iki 50 proc. paramos. O investicijoms į regionus pagal priemonę "Regio Invest LT+" subsidijuojama 25 proc. projekto, tačiau šią paramą galima didinti iki 35 proc. ar 45 proc., jei įmonė vidutinė ar labai maža.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų