Labiausiai nuo pandemijos nukentėjusios įmonės jau gali teikti paraišką subsidijai

  • Teksto dydis:

Labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusios įmonės jau teikia paraiškas subsidijai gauti, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija.

Pasak inspekcijos, nuo vakar paraiškas jau pateikė apie 100 įmonių.

„Paraišką EDS kviečiame pateikti labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusias įmones, kurių pagrindinė ūkinė veikla yra įtraukta į karantino metu ribojamų ir netiesiogiai ribojamų ūkinių veiklų sąrašą“, – pranešime sako VMI Atrankos ir paramos auditui departamento vyresnioji patarėja Rūta Giedrienė.

Subsidija galės būti skiriama labiausiai nuo pandemijos nukentėjusioms įmonėms, kai jos atitinka vieną iš sąlygų – pildant paraišką įmonė turės pasirinkti, pagal kurį kriterijų nori būti vertinama, o nuo to priklausys, kaip bus apskaičiuojama subsidija ir kokius dokumentus reikės pridėti.

Jei įmonės vidutinės mėnesio pajamos sumažėjo ne mažiau kaip 50 proc. 2020 metų lapkričio–2021 metų sausio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2019–2020 metais, įmonė gali prašyti subsidijos, kuri sudarytų atitinkamą procentą nuo įmonės už 2019 metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio nuo su darbo santykiais susijusių pajamų. Pavyzdžiui, jei įmonės vidutinės mėnesio pajamos sumažėjo 60 proc., tai ji gali gauti 60 proc. minėtos GPM sumos.

Tą pačią sąlygą atitinkanti įmonė gali prašyti subsidijos padengti pastoviosioms išlaidoms. Subsidijos dydis tuomet gali siekti iki 70 proc. įmonės pastoviųjų išlaidų, kurias sudaro patalpų nuomos, komunalinės, eksploatacinės, saugos, įrangos, kuri neatsiejama nuo patalpų, automobilių stovėjimo vietų, indeksavimo pagal nuomos sutartį išlaidos), patirtų nuo 2020 metų lapkričio 1 dienos iki 2021 metų balandžio 30 dienos, tačiau ne daugiau kaip 40 tūkst. eurų ir ne mažiau kaip 500 eurų.

Jei vidutinės įmonės mėnesio pajamos sumažėjo ne mažiau kaip 50 proc. 2020 metų lapkričio–2021 metų sausio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2019 metais, ir ne mažiau kaip 30 proc., palyginti 2021 metų vasario–balandžio mėnesius su tuo pačiu laikotarpiu 2019 metais, įmonė gali prašyti subsidijos nepadengtoms pastoviosioms išlaidoms kompensuoti. Subsidijos dydis tuomet gali siekti iki 70 proc. įmonės nepadengtų pastoviųjų išlaidų, patirtų nuo 2020 metų lapkričio 1 dienos iki 2021 metų balandžio 30 dienos, tačiau ne daugiau kaip 350 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių