Latvijos ekonomikos ministras aptars svarbiausius šalių energetikos projektus

  • Teksto dydis:

Latvijos vicepremjeras ir ekonomikos ministras Arvilas Ašeradenas su Lietuvos energetikos bei ūkio ministrais aptars svarbiausius šalių energetikos projektus, Baltarusijoje statomos Astravo AE elektros importo ribojimą, taip pat lankysis Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminale.

Energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno patarėja Aurelija Vernickaitė BNS teigė, kad susitikime ketvirtadienį, be kita ko, bus kalbamasi apie Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizavimo su Europa projektą.

„Latvijos vicepremjeras ir ekonomikos ministras vizito Lietuvoje metu su energetikos ministru kalbėsis apie Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizacijos su Europos tinklais projektą. Bus paliesta elektros iš trečiųjų šalių, kuriose veikia ar yra statomos nesaugios branduolinės elektrinės, patekimo ribojimo į Lietuvos bei ES šalių rinką“, - BNS teigė A.Vernickaitė.

Su ūkio ministru Mindaugu Sinkevičiumi Latvijos ekonomikos ministras aptars dvišalį ekonominį bendradarbiavimą ir jo plėtros perspektyvas.

„Per susitikimą planuojama aptarti galimybes stiprinti inovacijų politikos skatinimą ir pradedančiųjų įmonių plėtrą, taip pat ketinama pristatyti Vyriausybės programoje numatytus svarbiausius Ūkio ministerijos darbus ir Lietuvos stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO) pažangą, siekiant tapti šios organizacijos nare“, - BNS teigė Ūkio ministerijos atstovė Aušra Ramoškaitė.

Penktadienį energetikos ministras Ž.Vaičiūnas kartu su A.Ašeradenu lankysis Klaipėdoje, kur apžiūrės SGD laivą-terminalą, diskutuos apie regioninės dujų rinkos kūrimo aktualijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių