Pereiti į pagrindinį turinį

„Leo LT“ vadovas G.Mažeika atsisako išeitinės kompensacijos

2009-03-25 13:32
„Leo LT“ vadovas G.Mažeika atsisako išeitinės kompensacijos
„Leo LT“ vadovas G.Mažeika atsisako išeitinės kompensacijos / Roko Medonio nuotr. G.Mažeika pareiškė atsisakantis 240 tūkst. litų išeitinės kompensacijos.

„Leo LT“ valdybos pirmininkas ir vyriausiasis vykdomasis pareigūnas Gintautas Mažeika nusprendė atsisakyti darbo sutartyje numatytos išeitinės kompensacijos. Tačiau jis pareiškė vienašališkai laikysiąs nuostatos, apribojančios valdybos nario galimybę dirbti energetikos sektoriuje dvejus metus po sutarties galiojimo pabaigos tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Visada atvirai bendravau su visuomene ir informacijos apie mano darbo sutartį paskelbimas negalėjo būti išimtis. Dabar matau, kad tai virto spekuliacijų objektu, keliančiu dar didesnę įtampą viešoje erdvėje. Aš kategoriškai atmetu bet kokias interpretacijas asmeninio pasipelnymo tema. Pabrėžiu, kad atsisakydamas kompensacijos aš vienašališkai laikysiuosi tų sutarties punktų, kurie įsigalioja po darbo sutarties su „Leo LT“ nutraukimo, t.y. dvejus metus aš nepriimsiu jokio darbo pasiūlymo nei iš Lietuvos, nei iš užsienio šalių energetikos bendrovių ir niekaip jų nekonsultuosiu“, – sako „Leo LT“ valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika.

Pasak G.Mažeikos, jo pasirašyta darbo sutartis buvo parengta „Leo LT“ stebėtojų tarybos ir puikiai žinoma akcininkams.

„Pakviesdami mane dirbti būtent tokiomis sąlygomis, jie suprato ir gerai įvertino konfidencialios informacijos apimtis ir iš to kylančią būtinybę užtikrinti, kad pasibaigus darbo sutarčiai automatiškai įsigaliotų nauji įsipareigojimai dėl nekonkuravimo“, – pabrėžė G.Mažeika.

Jis dar kartą akcentavo, kad jo pasitraukimo priežastis yra didėjantis politikų nepasitikėjimas ir tolesnis „Leo LT“ priešinimas su visuomene, nacionalinė elektros energetikos bendrovės diskreditavimas partnerių ir finansinių institucijų akyse.

G.Mažeika, valdybos pimininko poste išdirbęs penkis mėnesius, pirmadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą, pašydamas iš pareigų atleisti nuo rytojaus, kovo 26 d. Iš pat pradžių jis sakė neketinantis atsisakyti pagal sutartį priklausančios išeitinės kompensacijos, kurios dydis – 240 tūkst. litų – sukėlė diskusijų audrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų