Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva – aštunta tarp geriausių pasaulyje nuotoliniam darbui šalių

2023-10-17 12:55
BNS inf.

Lietuva yra aštunta pasaulyje tarp geriausių pagal nuotolinio darbo sąlygas šalių. Pernai  šalis buvo penkta.

Freepik.com nuotr.

Lietuvių įkurtos kibernetinės saugos sprendimų bendrovės „Nord Security“ įmonės „NordLayer“ (anksčiau – „NordVPN Teams“) sudarytas indeksas rodo, kad Lietuvos vertinimas yra 0,808 balo (maksimalus – 1 balas), skelbia bendrovė.

„NordLayer“ generalinis direktorius Donatas Tamelis sako, kad nuotolinis darbas – itin svarbus įmonėms, kurios potencialių darbuotojų nori ieškoti nepaisydamos geografinių ribų.

„Nors kai kurios didžiosios technologijų įmonės neseniai sugrąžino savo darbuotojus į biurą arba pristatė mišrų darbo modelį, nuotolinis darbas vis dar neišvengiamas. Tai yra ne tik tendencija – tai faktorius, leidžiantis darbuotojams būti produktyvesniems, turėti geresnį asmeninio gyvenimo balansą. Taikydami nuotolinį darbą mūsų komandos gali išnaudoti visą savo potencialą, nepaisant geografinių ribų“, – pranešime teigė D. Tamelis.

Šiais metais pirmauja Danija (0,847), Nyderlandai (0,843) ir Vokietija (0,842). Latvija užėmė 31-ą vietą su 0,766 balo, Estija – septintą su 0,818 balo.

Pernai pirmą kartą atliktas tyrimas atskleidžia geriausias ir blogiausias šalis nuotoliniam darbui pagal keturias kategorijas: kibernetinio, ekonominio ir socialinio saugumo, skaitmeninės ir fizinės infrastruktūros.

„Lietuva itin gerai atlieka teisinius veiksmus (1 vieta), puikiai reaguoja į iškilusias kibernetines grėsmes (2) bei demonstruoja puikią kibernetinę saugą (3). Be to, Lietuva stipri infrastruktūros aspektu (4), yra patraukli turistams (10), o internetas čia yra prieinamas daugeliui (20)“, – pranešime teigė „NordLayer“.

Prasčiau Lietuva pasirodė vertinant žemas pragyvenimo išlaidas – šalis užėmė 62 vietą, o Estija ir Latvija – atitinkamai 66 ir 71 vietas.

Lietuva taip pat silpniau pasirodė sveikatos (58 vieta) ir ekonominės (43) apsaugos rodikliuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų