Lietuva ir Kosovas pasirašė sutartį dėl mokesčių vengimo prevencijos

  • Teksto dydis:

Stokholme pasirašyta Lietuvos ir Kosovo Respublikos sutartis dėl dvigubo pajamų apmokestinimo išvengimo ir mokesčių slėpimo ir vengimo prevencijos.

Kaip skelbia Finansų ministerija, pradėjus taikyti šią sutartį bus sudarytos geresnės sąlygos plėtoti ekonominius ryšius, skatinti Kosovo gyventojus ir verslininkus investuoti į Lietuvos ekonomiką. Taip bus užtikrinamas aiškumas ir stabilumas dėl Kosovo gyventojų ir įmonių Lietuvoje gaunamų pajamų apmokestinimo tvarkos, išvengiant dvigubo tokių pajamų apmokestinimo.

Tokios pačios sąlygos ir apsauga bus taikoma ir Lietuvos investicijoms Kosove. Kartu bus užtikrinamas glaudesnis abiejų šalių mokesčių administratorių bendradarbiavimas, užkertant kelią mokesčių vengimui bei sudarant sąlygas efektyviam su dvigubu apmokestinimu susijusių ginčų sprendimui.

Lietuvos ir Kosovo sutartis bus pradėta taikyti abiem sutarties šalims atlikus būtinus reikalavimus jos įsigaliojimui ir taikymui. Šiuo metu Lietuva taiko 56 sutartis dėl dvigubo pajamų ir kapitalo apmokestinimo išvengimo.

Kosovas – 2008 metų vasarį nepriklausomybę paskelbusi Balkanų pusiasalio valstybė, turinti 1,8 mln. gyventojų. Lietuva pripažino Kosovą de jure 2008 metų gegužės 6 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių