Lietuva vidaus rinkoje pasiskolino 40 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vyriausybės vertybinių popierių (VVP) aukcione pirmadienį išplatinta obligacijų už 40 mln. eurų, praneša Finansų ministerija.

Už ją bus mokama 0 proc. metinių palūkanų. Tai – nauja 7 metų trukmės emisija, kuri bus išperkama 2028 m. kovo 3 d.

Paklausa aukcione siekė 133,8 mln. eurų. Mažiausias siūlytas pelningumas buvo -0,055 proc., didžiausias patvirtintas – 0,000 proc., vidutinis svertinis pelningumas – -0,013 proc.

Praėjusių metų kovo 16 d. Vyriausybė patvirtino Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, kuriame, siekiant užtikrinti valstybės iždo likvidumą, numatyta Vyriausybei skolintis papildomai 5 mlrd. eurų.

Kovo 17 d. Seimas padidino Vyriausybės grynojo skolinių įsipareigojimų pokyčio limitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasiskolino eilinį kartą per porą savaičių ir vėl gi eilinį kartą iš karto 100 000 atidavė šį kartą Jemenui..

Deja

Deja  portretas
kad kada skolinosi " valstiečiai " konservyno buhalteriai labai rėkė , praskolins , kas atiduos , vaikų vaikai :) Aš tą vadinu veidmainyste ....Nemėgstu bukų ...patryjotų .

gerai

gerai portretas
tegul skolinasi, pinigai uz dyka, ekonomika yra paremta tik pinigu skolinimosi ir juos investavimu i ekonomika, versla, zmones, valdininkija. na realiai tik verslas duoda nauda...paziurekit kiek JAV skolinasi visi kas tik gali, ten niekados doleris nenuverteja nes jie didziausias aukso atsargas turi pasaulyje, o jau 4 trilijonus (2 praeitais ir 2 siais metais) atsispausdino. Paziurekit ECB dave ES 1,7 trilijono ir dar speju tiek pat pacios valstybes pasiskolino...tuo tarpu varguoliu salys, tokios kaip afrika, indija, pietu amerika, na zodziu tas kas neturi ECB ir FED bus laaaaabai riesta, bus dar viena pabegeliu banga i ES ir JAV tik sy kart is visu saliu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių