Lietuvių nenoras rūšiuoti atliekas gali atsirūgti

Grįžti į straipsnį

Vlad

Vlad portretas
Na lietuvoj stengesi rusiot tik va kompanija nesuteika tokios galymibes R viskas tu savimi suksles surenka i venna maxima tai kaip tada toks dalikas vadinasi? Beto Valstybe savaite statymais nepqdedaa Atverksciai stengesi zougdyti. Tarkim toramatu atzvaogiu tokia sisterma aptarnauti sukure firmele o vat iki toramatu buvo nesvisteta ekotasku sudvems , tai gal ejo vetoj toramatu sistemos svistetu ekotasku sudvems ir daugiau naugos hantai butu negu toramatai kure neviska priima

na

na portretas
mes rūšiuojam,tik va problema gaunasi,kai rūšiavimo konteineriai būna perpildyti.Kai paskambinam į Kauno švarą,išgirstame atsakymą,kad šios šiukšlės vežamos kartą į mėnesį.Tad klausimas-kodėl išrūšiuotos šiukšlės vežamos kartą į mėnesį,o gyventojus norima bausti už tai,kad savo namuose nedaro savartyno? Kur logika?

Kristi

Kristi portretas
Zinau, kad tie gyventojai, kurie nerusiuoja moka maziau uz siuksliu isvezima, nei tie, kurie tvarkingai rusiuoja☺️

pritariu Rugilei

pritariu Rugilei portretas
Ar tiksliai valdininkai atsiskaito ES. Ar pazymose yra, apie tai kad Lietuvoje zmones nesiukslina. Jie prie siuksliu jokia puse neprisiliecia. Siukslina KVADRATINIAI METRAI.

Rugile

Rugile portretas
Mokestis uz siuksles pagal kvadratura yra socialiai neteisingas. Lai kvadratura tada ir rusiuoja.

šiaip

šiaip portretas
moku už šiukšles pagal kadratūrą,o ne nuo žmogaus,tai dar gąsdina,kad teks mokėti daugiau gyventojai,kad nerūšiuoja šiukšlių,tai ką mano virtuvė turi atrodyti kaip atliekų aikštelė?O kiek valdininkų tai organizacijai priklauso?Turiu tarybinį elektrinį kavinuką,veikia ir po šiandien,nesupratau,tai kuriam laikui įvairūs prietaisai gaminami,metams?Jei statytų kokią gamyklą ,tai tikrai būtų iššūkis,o dabar šiukšlių rūšiavimas iššūkis,,,,

Linas

Linas portretas
Pas mus popieriaus konteineris nuolat perpildytas, kartonas ir popierius tiesiog voliojasi aplink sumestas...

bvc

bvc portretas
Akademijoj kol vežė Švaraantrines, dar buvo galima kentėt, bet kai pradėjo vežti Ecoservice, tragedija, nespėja, kalnai šiukšlių aplink. Akivaizdu, įteigs kad nerūšiuojam, po to pakels mokesčius.

nijole

nijole portretas
kaip rusiuoti jei nera konteineriu,gal reikia nesti prie svaros imones

Šiaip

Šiaip portretas
Aš rūšiuoju, bet daugelis dalykų į tuos konteinerius netelpa. Kitas dalykas, kad per TV aiškino, kad teks pakelti taros depozito apdirbimo kainas, nes lietuviai daug geriau gražina depozitą nei belekuri ES valstybė. Taigi matomai problema ne tautiečių nore ar nenore rūšiuoti, o galimybėmis. Tarkime iki šiukšlių konteinerių mano kieme aš turiu nueiti 200m. Rūšiavimo varpeliai dar už 150m. Aš tai pasivaikščioju, bet kokia motyvacija tai daryti kitiems žmonėms? Tvarkykite konteinerių stovėjimo vietas ir technologijas. Kas dar labai siutina, tai kad konteinerių turinys išvežamas toli gražu ne savalaikiai.

Nežiniukas

Nežiniukas portretas
Žmonės tikrai rūšiuotų, jeigu būtų sąlygos - pakankamai konteinerių, geras jų aptarnavimas, visuomenės informavimas. Šiam procesui taip pat labai nepalanki sąlyga - atliekų šalinimo vamzdžiai daugiaukščiuose namuose (patogu, bet neefektyvu). Čia reikėtų daugiau susirūpinti ne gyventojams, o pakuočių organizacijoms (girdėjau, kad tokios yra). Pagaliau pradėkite veikti, o nerodyti pirstu, kad kažkas kazko nepadaro ir dėl to blogai rūšiuojama. Aprūpinkite konteineriais, užtikrinkite tinkamą jų aptarnavimą. Pirstais nerodysim, bet teromatai davė teigiamų pokyčių.

Papasakokit

Papasakokit portretas
kaip į tuos burbulus sukišt didelius stiklainius, naudotus naminiam vynui gamint?Daužyt su plaktuku prie konteinerio?

Keturi metai

Keturi metai portretas
Keturi metai? O ar tikrai po jų dar bus ES? Kažkodėl daug kas tuo abejoja. Gal mums jau nebekomanduos Briuselis?

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
Kokia proga žmonės turi rūšiuoti atliekas, jei už jų išvežimą moka vos ne tiek kokios yra jų pajamos? Tai gal tegul tos aukse skendinčios šiukšlių surinkimo įstaigos susimažinma savo asmeninius pelnus ir priima naujų darbuotojų, kurie rūšuos tas atliekas. Taip, norvegai gauna dideles algas, jie gali ir dirbti valdžios labui. O pas mus? O dėl „Pirmiausia prietaisai turėtų veikti ilgiau, nebūtų užprogramuoto senėjimo, būtų užtikrintas ilgesnis prietaisų naudojimas" tai čia jau kažkas į naudą mums visiems. Nes dabar tikrai užprogramuota senėjimas. Nusiperki radijuką su metų laiko garantija ir po metų ji nei iš šio, nei iš to nutyla. Pataisymas kainuotų tiek kiek nauja. Tad esame apgaudinėjami, perkame daiktą, kuris, tikimės, veiks bent 10 metų, o veikia tik metus, nežiūrint to, kad jį naudojome tik gal kartą per savaitę.

Galerijos

Daugiau straipsnių