Šiuo laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 47,652 tūkst. t mėsos – 1,01 proc. daugiau, palyginti su 2019 metais tuo pačiu laikotarpiu, teigiama centro leidinyje „Agrorinka“.
Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius padidėjo kiaulienos – 3,54 proc. (iki 30,929 tūkst. t) ir avienos – 27,38 proc. (iki 63,67 t) gamyba, o galvijienos – sumažėjo 3,43 proc. (iki 16,659 tūkst. t).
Subproduktų gamyba sudarė 5,867 tūkst. t ir, palyginti su 2019 metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 1,15 proc.
Sausį-gegužę dešrų gamyba Lietuvoje, palyginti su analogišku laikotarpiu pernai, padidėjo 3,46 proc. ir sudarė 22,097 tūkst. t.
Naujausi komentarai