Lietuvoje šiemet padidėjo mėsos gamyba

Sausį-gegužę, palyginti su pernai tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos gamyba, nurodo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

 

Šiuo laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 47,652 tūkst. t mėsos – 1,01 proc. daugiau, palyginti su 2019 metais tuo pačiu laikotarpiu, teigiama centro leidinyje „Agrorinka“.

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius padidėjo kiaulienos – 3,54 proc. (iki 30,929 tūkst. t) ir avienos – 27,38 proc. (iki 63,67 t) gamyba, o galvijienos – sumažėjo 3,43 proc. (iki 16,659 tūkst. t).

Subproduktų gamyba sudarė 5,867 tūkst. t ir, palyginti su 2019 metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 1,15 proc.

Sausį-gegužę dešrų gamyba Lietuvoje, palyginti su analogišku laikotarpiu pernai, padidėjo 3,46 proc. ir sudarė 22,097 tūkst. t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...o dar jeigu

...o dar jeigu portretas
tą mėsą apdirbtų senovės receptais, parūkytų o ne mirkytų dūmo skonyje, tai tie gamintojai vaikščiotų milijonieriais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių