Lietuvos IT įmonėms – 2 mln. eurų vertės užsakymų Palestinoje

  • Teksto dydis:

Lietuvai įsijungiant į „Team of Europe“ programą šalies informacinių ir ryšių technologijų įmonės galės gauti maždaug 2 mln. eurų vertės Palestinos skaitmeninimo užsakymų, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Matome galimybes Lietuvos įmonėms prisijungti prie Palestinoje vykdomų skaitmeninimo, e. valdžios projektų. Mūsų verslai yra tam pasirengę ir gali pasiūlyti pasaulinio lygio elektroninio valdymo sprendimus“, – pranešime sakė A. Armonaitė, pirmadienį susitikusi su Palestinos ekonomikos ministru Khaledu Osaily (Chalidu Osailiu) ir Palestinos verslo atstovais.

Pasak ministrės, Lietuva yra pasirengusi plėtoti partnerystę su Palestina ir daugelyje kitų sričių: žemės ūkio, maisto produktų, baldų, tekstilės gamybos, informacinių ir ryšių technologijų.   

K. Osaily vizito Lietuvoje metu bus pasirašytas susitarimas tarp Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPAR) ir Betliejaus prekybos ir pramonės rūmų. Delegacija taip pat susitiks su Žemės ūkio ir Užsienio reikalų ministerijų vadovybe, lankysis Kaune ir susitiks su vietos verslo bendruomene.  

Artimiausiu metu Lietuvos aplinkos projektų valdymo agentūros ekspertai vyks vizito į Palestiną, kur pasidalins Lietuvos depozito sistemos diegimo patirtimi.

Lietuvos ir Palestinos prekybos apyvarta pastaruoju metu augo ir pasiekė apie 3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių