Lietuvos savivaldybėms – 25 mln. eurų LEZ ir pramonės parkų projektams

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministerija praneša, kad šiais metais Lietuvos infrastruktūros, reikalingos investicijoms pritraukti, projektams numatyta skirti 25 mln. eurų. Lietuvos savivaldybės jau gali teikti paraiškas gauti finansavimą Lietuvos laisvosiose ekonominėse zonose (LEZ), pramonės parkuose ir kitose pramoninėse teritorijose esančiai infrastruktūrai įrengti ir tobulinti.

„Siekiant gerinti investicinę aplinką Lietuvoje svarbu plėtoti LEZ, pramonės parkų ir kitų investicijoms tinkamų teritorijų infrastruktūrą. Taigi, skirdami solidų finansavimą, ne tik palengvintume sąlygas investuotojams, kurie dėl šios priežasties galėtų pasirinkti Lietuvą, bet ir stiprintume visos valstybės ekonomiką, sudarytume galimybę kurti naujas darbo vietas ir didinti gyventojų užimtumą“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Anot ministerijos, finansavimą gaus tie savivaldybių projektai, kurie leis tobulinti Lietuvos regionuose įsikūrusių LEZ ir pramonės parkų infrastruktūrą. Prioritetas bus skiriamas ne mažesniems kaip 10 ha sklypams, jau turintiems potencialius investuotojus arba didžiausią potencialą juos pritraukti. Tokio dydžio teritorijų vystymas turi geriausią atsiperkamumą, kadangi pritraukiami stambesni investuotojai, kurie sukuria daugiau darbo vietų.

Finansavimas bus skirtas inžinerinės savivaldybės infrastruktūros ir su jomis susijusioms išlaidoms, statybos darbų, statybos sklypo tvarkymo ir vienkartinio prisijungimo mokesčio išlaidoms padengti.

Paraiškas Ekonomikos ir inovacijų ministerijai galima teikti iki gegužės 21 dienos. Infrastruktūros projektams galės būti finansuojama iki 100 proc. tinkamų projekto išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių