Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos turizmo verslas ieško partnerių Ukrainoje

2015-03-23 08:54
DMN inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuva jau gana ilgą laiką pelnytai yra tarp populiariausių ir mūsų turistų mylimiausių šalių. Tai – gražus kraštas, žymus savo ežerais, upėmis, gintarine jūra, smėlio kopomis. Čia gali pajusti unikalią gamtos, istorijos ir kultūros harmoniją. Vaikščiojant siauromis Vilniaus ar Kauno gatvelėmis kartais atrodo, kad esi pasakų šalyje, pilnoje skirtingų savo spalva, forma ar nuotaika namų. Mineraliniais šaltiniais ir gydomuoju purvu pagarsėjusiuose Druskininkų ir Birštono kurortuose teikiamos aukštos kokybės sveikatinimo paslaugos. Tad Lietuvoje galėsite puikiai pailsėti ir atsiriboti nuo kasdienybės“. Taip Lietuvą pristato populiariausias Ukrainos turizmo portalas www.turne.com.ua.

 „Tai – ne tušti vertinimai. Pagal naujausią 2014 m. statistiką, būtent svečių iš Ukrainos skaičiaus augimas Lietuvos apgyvendinimo įstaigose buvo vienas sparčiausių – jiems suteikta net 65,2 proc. daugiau nakvynių nei 2013 m. Mūsų šalyje pernai buvo apgyvendinta 46,8 tūkst. ukrainiečių. Organizuodami Lietuvos turizmo verslo misiją Kijeve norime dar plačiau paskleisti žinią, kad Lietuva yra svetinga turistams iš Ukrainos, o Lietuvos turizmo verslas – atviras partnerystei ir potencialiam bendradarbiavimui“, - atkreipia dėmesį Valstybinio turizmo departamento (toliau – VTD) direktorė Jurgita Kazlauskienė.
 
Lietuvos  ambasados Ukrainoje komercijos atašė Rimanto Šegždos nuomone, ukrainiečių pasirinkimą praleisti savaitgalį ar ilgesnes atostogas Lietuvoje lemia ne tik sudėtinga pastarųjų metų geopolitinė situacija. „Dėl nestabilumo šalyje žmonės perkelia savo verslą į užsienį, ieško svetur galimybių įsitvirtinti savo vaikams. Tačiau Lietuvoje turistų iš Ukrainos visgi labiausiai daugėja todėl, kad ukrainiečiai išties atrado mūsų šalį kaip turistinę kryptį, apie ją daugiau sužinojo, įsitikino mūsų šalies draugiškumu ir svetingumu“, - įžvalgomis dalijasi R. Šegžda.
 
Kovo 24 d. Valstybinio turizmo departamento ir Lietuvos Respublikos ambasados Ukrainoje rengiamame specialiame Lietuvos turizmo galimybių pristatymo Ukrainos kelionių operatoriams, turizmo agentūroms ir žiniasklaidos atstovams renginyje dalyvaus tokie Ukrainos turizmo verslo atstovai kaip „Travel Professional Group“, „Olymp-Travel“, „Bohemia Service“, „Perfect Tour“, „Smart Tour“, „International Travel Group“ ir kt. Savo teikiamomis turizmo paslaugomis, produktais bei naujovėmis juos stengsis sudominti turizmo agentūros „Infinita Group“, „Estravel Vilnius“, Medicinos diagnostikos ir gydymo centras, viešbučiai „Energetikas“, „Green Hotel“ ir pan.
 
Misijoje ypač akcentuojamas bus besiplečiantis paslaugų spektras Lietuvos kurortuose, miestų turizmas. Po Valstybinio turizmo departamento atstovų prezentacijos tradiciškai bus surengta Kontaktų mugė, kurioje abiejų šalių turizmo įmonės galės aptarti abipusį bendradarbiavimą, atnaujinti ryšius. Renginio metu bus degustuojami ir nacionalinės lietuvių virtuvės patiekalai, susipažįstama su ekspozicija „Gintaras kitaip“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų