„Linava“: per parą eilė Lietuvos–Baltarusijos pasienyje sumažėjo 114 vilkikų

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ teigia, kad pasienyje įstrigusių vilkikų eilė ir toliau mažėja, tik lėtai – šiuo metu Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje yra 1830 įstrigusių vilkikų.

Pasak asociacijos, iš jų 1520 Baltarusijos pasienyje, o Lietuvos pusėje – 310. Per parą šis skaičius pakito nežymiai – eilė sumažėjo 114 vilkikų, nes pirmadienį eilėje jų stovėjo 1944.  

Pasienyje vilkikų eilės pradėjo nežymiai mažėti savaitgalį Muitinės departamentui atstačius elektroninę tranzito deklaravimo sistemą.

Asociacijos „Linava“ prezidento Romo Austinsko teigimu, labai norėtųsi, kad eilės mažėtų greičiau, nes kai kurie vilkikų vairuotojai čia įstrigę jau savaitę ir yra priversti išgyventi nežmoniškomis sąlygomis.  

„Žinoma, svarbiausia, kad problema sprendžiama. Pasienyje atsakingi pareigūnai padeda dokumentus tvarkyti tiek elektroniniu, tiek rankiniu būdu. Visgi galėtų būti nukreipta kur kas daugiau pajėgumų šiems darbams atlikti, kad dar labiau didėtų vilkikų pralaidumas. Per pasienio postus juda Lietuvos ir užsienio šalių vežėjai, prie jų jungiasi vis nauji vilkikai, išgirdę, kad IT sistemos jau veikia. Tai lemia, kad eilė mažėja ne taip sparčiai, kaip norėtųsi“, – pranešime cituojamas R. Austinskas.

Antradienį atnaujinus Muitinės deklaracijų apdorojimo sistemos veiklą, muitinė kreipėsi į Valstybės sienos apsaugos tarnybą prašydama padidinti pasienio kontrolės punktuose dirbančių pareigūnų skaičių. Anot muitinės, tai leistų dar greičiau sumažinti į Lietuvą įvažiavimo laukiančio krovininio transporto eiles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių