„Linava“ prezidentas apie eiles pasienyje: dėl COVID-19 uždaryti dar devyni punktai

Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas sako, kad ketvirtadienį kiek išaugusias eiles prie Medininkų pasienio punkto lėmė dėl COVID-19 pandemijos sumažėjęs Baltarusijos muitinės darbuotojų skaičius.

„Šiandien naktį gavome informacijos iš Baltarusijos, kad Baltarusija dėl COVID-19 uždarė 9 postus su Lenkija ir Ukraina (...). Žinome, kad dirbančių Baltarusijos muitininkų yra sumažėję. Matyt, Baltarusijos muitinė turi sergančių žmonių sistemoje, galbūt neužtikrina dirbančiųjų kiekio. Dėl to nesuformuojamos transporto srauto eilės ir mažėja jo pralaidumas“, – Eltai teigė jis.

R. Austinskas tikino, kad padidėjusios eilės susijusios su koronaviruso plitimu Baltarusijoje ir pridūrė, kad „nieko politiško šiuo atveju nėra“.

 

Romas Austinskas / D. Labučio/ELTOS nuotr.

„Padidėjusi eilė susijusi su COVID-19. Baltarusija patikslino, kad (automobilių srauto pralaidumas – ELTA) turėtų atsistatyti per porą parų. Taip pat gali būti, kad (krovininiai automobiliai – ELTA) iš Lenkijos važiuoja per mūsų pasienį“, – teigė jis.

Į Baltarusiją per Medininkų pasienio punktą vykstančių eilėje, Pasienio kontrolės punktų direkcijos 16.25 val. duomenimis, laukia 125 vilkikai.

Prognozuojamas laukimo laikas vilkikams čia šiuo metu siekia apie 7 valandas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiki

Puiki  portretas
proga vadylom nuimt ir tep mažus atlyginimus.. Ir pasiimt iš valstybės kompensaciją verslui remti:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių