M. Dubnikovas: elektros ir dujų kainos bus dar didesnės

Grįžti į straipsnį

M. Dubnikovas:

M. Dubnikovas: portretas
Atėjau jūsų nuraminti. Žmonės, nusiraminkite. Kainos vistiek kils...

Kęstas

Kęstas portretas
„Achema“ šią savaitę pranešė, kad jos veikla dėl brangstančių dujų ir kitų energijos šaltinių tapo nuostolinga - Lietuvoje žymiai išauga išlaidos maistui. A. Izgorodinas sako, kad Europoje stojant trąšų gamykloms, mažės jų pasiūla, o tai automatiškai augins trąšų kainas. Jis atkreipė dėmesį, kad poveikį sustiprins ir tai, jog gruodį dėl JAV sankcijų Europos rinka neteks baltarusiškų trąšų. Anot jo, susidarius tokiai situacijai, poveikį žmonės pajus per maisto kainų augimą. „Šitame kontekste Lietuva yra gana nepavydėtinoje situacijoje, nes maisto produktai sudaro didžiausią dalį vartotojų struktūroje“, – sakė A. Izgorodinas." O dabar, vaikučiai, palokime į Baltarusijos ir Rusijos pusę. Labai gerai, labai garsiai. O dabar, vaikučiai, pasisukime ir pauostykime patriarchą. Jo maistas visada geras, gal sulauksime dujų iš čia. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Klpd.

Klpd. portretas
Nesugalvoju kaip visa tą brangimą paaiškinti, tik valdžios-verslo-bankų karteliu (vieningu saptu susitarimu).Mūsų gyventojų tiek nedaug, o nesugebama užtikrinti žmonėms pigios energijos.Vėl Šimonytė pasakė,,nesikišu"?Įdomu kiek tas nesikišu kainavo?O kur mūsų Independens baisus naudingumas? Turime daugybę mažų(bet privačių) elektrinių upėse, visa Lietuva pristatyta vėjo jėgainių(taip pat nevalstybinių), Klaipėdoje pleška supergalingas Fortumo šiukšlių deginimo katilas(šeimininkas - suomiai),kuriam ,,šerti", kaip teko girdėti, šiukšlės gabenamos laivais ir furom iš užsienio.'Geoterma' nereikalinga..Kaip paaiškinti tokį kainų kilimą?Tik vieningu nusikaltimu siekiant kuo daugiau apiplėšti eilinį vartotoją. Ir nereikia vapsėti apie pabrangimus pasaulinėje rinkoje - ką tik prieš metus naftą pasaulinė rinka dalino dykai(kad nesustotų vartojimas)o mūsų parazitai kaip pardavinėjo degalus tokiom pačiom taip ir pardavinėja iki šiol. Visiškas nusikalstamas valdžios neatsakingumas prieš savo Tautą

Alis...

Alis... portretas
perduoti prekybą elektra privatininkams,- klaida...

vyksta skurdinimas tautos

 vyksta skurdinimas tautos portretas
Elektra ir dujos brangs dėl konservatorių politikos ir ambicijų.......perka kur brangiau .....kad kitiems būtu pelnas.

Anonimas

Anonimas portretas
ka daugiau gali konservai pateikti lietuvos zmonems

O taip ,Tiesa

O taip ,Tiesa  portretas
Kaip "gerai" gyvenam ,ar galima sakyti kad prie Ruso buvo blogai, tikrai ne.Laisvė baisesnė kaip prie Ruso,prie Ruso i parduotuvės nebuvo draudžiama eiti, nebuvo išskirtinių visais atvejais. Dabar i parduotuvės suskirstyti ,raupsuotieji ir neraupsotieji.Prie Ruso stovėdavo eilės prie retų prekių, geresnės kokybės, dabar eilės prie įėjimo i parduotuves.Dujų ir elektros kainos buvo labai mažos ,kiekvienam susimokėti nebuvo sunku. Gyvenome šiltai ir brangiai nekainavo, radiatoriai pleškėdavo nuo karščio. Žiemą langus galima buvo atidaryti buto išvedinimui ,dabar bijai juos atidaryti,nes bus šalta ,neprišils butas po to.Pravažiavimo bilietukas autobuso ir troleibuso kainavo 0.04 kap.Benzino litas 0.20 kap..Nebuvo bedarbių ,buvo tik veltėdžiai ,kurie nenorėjo dirbti, tačiau tokie žmonės buvo žinomi policijoje ir juos idarbindavo per prievartą. Visi turėjo dirbti. Algos buvo mažos ,bet bedarbių ir prie konteinerių nebuvo.O laisvės Laisvoje Lietuvoje jau nėra,atimta teisė išvykti,judėti.

Galerijos

Daugiau straipsnių