M. Skuodis aptarė Lietuvos siekį atverti oro bendrovėms skrydžių į JAV rinką

  • Teksto dydis:

Šiandien bent du Lietuvos oro vežėjai siekia plėsti savo veiklą JAV rinkoje ir turi tam realių galimybių. Tai Tarptautiniame transporto forume (ITF) Leipcige, susitikęs su JAV transporto sekretoriumi Pete Buttigiegu, kalbėjo Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Susitikime taip pat aptarta Lietuvos pažanga ir procesas, kaip šaliai sėkmingai atlikti visas reikalingas procedūras, kad Lietuvoje registruoti orlaiviai galėtų būti naudojami skrydžiams JAV, sakoma pranešime.

Lietuva rengiasi atverti JAV rinką šalies vežėjams. Pernai rudenį viešėdamas JAV M. Skuodis su JAV transporto departamentu, Federalinės aviacijos administracija (FAA) ir Transporto saugumo administracija aptarė ministerijos inicijuotą projektą iki 2023 m. sudaryti galimybę Lietuvoje registruotų oro bendrovių orlaiviams vykdyti operacijas JAV.

„Lietuvoje pradėtos procedūros ir rudenį rengiamės pateikti paraišką atsakingoms JAV institucijoms, kad vėliausiai iki 2023 m. pradžios būtų atliktas Lietuvos aviacijos sektoriaus auditas, sudarysiantis galimybes Lietuvoje registruotiems orlaiviams vykdyti skrydžius JAV. Tai būtų didelis postūmis Lietuvos aviacijos verslo plėtrai, suteikiantis dar geresnes ir palankias sąlygas verslo apimčiai didinti“, – po susitikimo su JAV ministru Leipcige kalbėjo susisiekimo ministras M. Skuodis.

Lietuva siekia būti pirmoji valstybė tarp Baltijos šalių, kurioje būtų sėkmingai atliktas FAA auditas bei kitos JAV institucijų procedūros, ir yra pasirengusi suteikti galimybę savo šalyje registruotoms oro bendrovėms laisvai vykdyti operacijas JAV ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų pasaulio šalių.

Dvišaliame susitikime taip pat aptarta pagalba Ukrainai, abiejų šalių patirtis įgyvendinant transporto infrastruktūros projektus, elektromobilumo plėtros, transporto inovacijų ir kiti klausimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konservatorių CHUNTA ! - įkyrėjo jūsų malimas LIEŽUVIU,

konservatorių CHUNTA ! - įkyrėjo jūsų malimas LIEŽUVIU, portretas
verslininkai senai laukia k o n k r e č i ų veiksmų.--Visi šios CHUNTOS " MINISTRAI" du metai gyvena pažadų euforijoje-be atsakomybės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių