Kaip ketvirtadienį pranešė tarnyba, rugsėjo pabaigoje ji gavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Tauragės departamento pranešimą, kad keturi asmenys vartoję tuos pačius mėsos gaminius susirgo salmonelioze ir pradėjo tyrimą.
Anot VMVT, ketvirtadienį į gydymo įstaigą jau kreipėsi septyniolika asmenų, iš kurių dvylikai patvirtinta salmoneliozė.
Apklausus susirgusius asmenis, paaiškėjo, jog visi jie vartojo tuos pačius „Jurbarkų mėsa“ gamybos produktus: šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai” bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė".
Produktai buvo įsigyti firminėje įmonės parduotuvėje Jurbarkų kaime, esančiame Jurbarko rajone.
VMVT atliko patikrinimus įmonės gamybos vietoje ir parduotuvėje bei atrinko šių gaminių mėginius laboratoriniam tyrimui.
Rezultatai patvirtino, kad keliuose iš paimtų šalto rūkymo „Kauno kumpeliai” mėsos gaminio mėginių aptikta salmonelės bakterija.
„Priimtas sprendimas uždrausti tiekti į rinką gamybos įmonėje surastus daugiau kaip 180 kg maisto produktus, susijusius su protrūkio tyrimu. Ūkio subjektas taip pat įpareigotas uždraustus produktus atšaukti iš rinkos ir susigrąžinti juos iš vartotojų“, – skelbia VMVT.
Tarnyba įspėja nevartoti „Jurbarkų mėsos“ šaltai rūkytų mėsos ir grąžinti į prekybos vietas šaltai rūkytą kiaulienos kumpelį „Kauno kumpeliai” bei šalto rūkymo kiaulienos nugarinę „Šaltai rūkyta nugarinė".
Nesaugų produktą galima grąžinti į prekybos vietą, iš kurios jis įsigytas, pateikiant įsigijimo čekį. Vartotojas taip pat turi teisę atgauti sumokėtus pinigus už nesaugią prekę.
Naujausi komentarai