Pereiti į pagrindinį turinį

„Maxima“ įsivėlė į konfliktą su statybininkais

2009-04-01 15:12
„Maxima“ įsivėlė į konfliktą su statybininkais
„Maxima“ įsivėlė į konfliktą su statybininkais / Aliaus Koroliovo nuotr. „Dagyta“ įsipareigojo pastatyti "Maximai" prekybos centrą Mažeikiuose, tačiau dėl konflikto projektas taip ir nebaigtas.

Vilniaus apygardos teismas patenkino bendrovės „Maxima LT“ prašymą taikyti statybų bendrovei „Dagyta“ laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti įmonės turtą už 2 250 000 litų sumą. Tiesa, statybininkai atsakė tuo pačiu. Teismas patenkino ir „Dagytos“ prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones „Maximos LT“ turtui, kurio vertė - 2 mln. litų.

Prekybininkų sprendimą kreiptis į teismą, jų pačių teigimu, paskatino tai, kad „Dagyta“ nevykdė įsipareigojimų dėl prekybos centro statybų Mažeikiuose ir neteikė informacijos apie sutarties įgyvendinimo eigą.

„Maxima LT“ ir Vilniaus statybų bendrovė „Dagyta“ 2007 m. rugsėjo 11 d. sudarė preliminariąją sutartį, kuria statybų bendrovė įsipareigojo pastatyti ir parduoti „Maximai“ prekybos centrą. Tačiau „Dagyta“ esą nevykdė esminių šios sutarties nuostatų, nederino su užsakovu projektinės medžiagos, neteikė informacijos, kuri yra esminė įgyvendinant minėtą sutartį, nors „Maxima LT“ ne vieną kartą kreipėsi į statybų bendrovę, raštu prašydama sutartyje numatytos informacijos.

„Su projekto vystymo partneriais visuomet stengiamės palaikyti dialogą ir derybų keliu ieškoti abiems pusėms priimtino sprendimo. Tačiau šiuo atveju netikėtai pirmieji sulaukėme pretenzijų iš statybų bendrovės, kurios, mūsų įsitikinimu, yra nepagrįstos“, - sakė „Maxima LT“ atstovaujantis advokatas Artūras Kojala.

„Dagyta“, anot jo, pareikalavo netesybų, kurios būtų mokėtinos tuo atveju, jei sutartis būtų neįvykdyta dėl „Maxima LT“ kaltės. Dėl konflikto projektas taip ir nebuvo pabaigtas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų