Menkas obuolių derlius augina kainas

  • Teksto dydis:

Obuolių derliui Europos Sąjungoje (ES) sumenkus, išaugusias šių vaisių kainas jau pajuto Lietuvos importuotojai ir perdirbėjai, trečiadienį rašo "Verslo žinios".

"Situacija tokia, kad Lenkija yra viena didžiausių pasaulio obuolių augintojų, o praėjusi vasara čia derliui buvo nepalanki. Mums iš Lenkijos patogu atsivežti. Jie pradėjo kelti kainas stiprokai iš karto nuo naujųjų metų (...). Pernai jos buvo apie 20 proc. didesnės nei 2016-aisiais, o dabar dar pakilo apie 15 proc.", - VŽ teigė didmeninę prekybą vaisiais ir daržovėmis vykdančios bendrovės "Citma" vadovas Regimantas Didzinskas.

"Anykščių vyno" gamybos direktorius Justinas Kanopa dienraščiui sakė, kad už žaliavą įmonei šiemet teko mokėti dvigubai brangiau nei anksčiau.

Pasaulinės obuolių ir kriaušių asociacijos analitikų gruodžio mėn. duomenimis, obuolių derlius ES pernai siekė 9,19 mln. tonų, nors vasaros pabaigoje dar buvo prognozuojamas 9,34 mln. tonų derlius. Palyginti su 2016 metų sezonu, augintojų ir pardavėjų sandėliuose šiuo metu laikoma 21 proc. mažiau obuolių - mažiausiai per pastaruosius dešimt metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
o godumas jas dar pakelia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių