Pereiti į pagrindinį turinį

"Microsoft" žengia į interneto programų sritį

2008-10-30 09:00
"Microsoft" žengia į interneto programų sritį
"Microsoft" žengia į interneto programų sritį / Atsakas: vis labiau populiarėjančioms interneto programoms alternatyvą – internetui skirtą platformą "Windows Azure" – pasiūlė ir "Microsoft". "Reuters" nuotr.

"Windows" keliauja į debesis. Taip vienas "Microsoft" vadovų apibūdino naują programinės įrangos platformą "Windows Azure". Iki šiol kūrusi kompiuteriuose veikusias programas, bendrovė pasuko nauja linkme – į beribes interneto platybes.

Šią savaitę Los Andžele, JAV, vykusioje konferencijoje pristačiusi naująją platformą, "Microsoft" įžengė į nuotolinių kompiuterinių išteklių paslaugų (angl. – cloud computing) sritį. Joje iki šiol varžėsi tokios bendrovės kaip "Amazon.com" ir "Google". Pastaroji bendrovė kelerius metus tobulina įvairius internete veikiančius įrankius, o jos teksto redagavimo programa ir skaičiuoklė "Google Docs" tampa vis rimtesne "Microsoft Office" konkurente.

Susidomėjimas nuotolinių kompiuterinių išteklių paslaugomis technologijų srityje sparčiai auga. Technologijų žinovai tikina, kad būtent tokio tipo paslaugoms priklauso ateitis. Jų esmė: visos programos ir informacija iš asmeninių kompiuterių perkeliama į serverius ir yra pasiekiama per internetą iš bet kur, bet kuriuo metu.

Tokių paslaugų nauda įvairiapusė: bendrovės gali nepirkti techninės įrangos, o reikalingus kompiuterinius išteklius išsinuomoti, juos bet kada padidinti ar sumažinti. Žmonėms užtenka paprastesnių ir pigesnių kompiuterių, į juos nereikia diegti programų.

"Google" atstovai yra kalbėję, kad ateityje užteks vien interneto naršyklės, o kompiuteriuose veikiančios operacinės sistemos apskritai išnyks. Tačiau pristačiusi "Windows Azure", "Microsoft" parodė, kad lengvai užleisti dominuojamų pozicijų programinės įrangos srityje neketina.

Bendrovė žada, kad jos interneto programų platforma bus išleista su kitos kartos operacine sistema "Windows 7". Ši sistema, kuri pakeis didelės sėkmės taip ir nesulaukusią "Windows Vistą", turėtų pasirodyti nuo kitų metų vidurio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų