Pereiti į pagrindinį turinį

Milžiniškų kompensacijų „Leo LT“ nebeliks?

2009-03-24 15:05
Milžiniškų kompensacijų „Leo LT“ nebeliks?
Milžiniškų kompensacijų „Leo LT“ nebeliks? / Gedimino Bartuškos nuotr. Vadžia suskubo peržiūrėti "Leo LT" sutartis, kad išeitinės kompensacijos atitiktų teisingumo, sąžiningumo ir protingumo principus.

Tik paaiškėjus, kad dabartiniam „Leo LT“ vadovui Gintautui Mažeikai pasitraukus iš pareigų jam bus išmokėta 240 tūkst. litų išeitinė kompensacija, paskatino Vyriausybę peržiūrėti šios įmonės valdybos narių sutartis.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas antradienį kreipėsi į bendrovės „Leo LT“ Stebėtojų tarybą prašydamas kuo skubiau pakeisti valdybos narių sutartis, pagal kurias šiems priklauso šimtatūkstantinės išeitinės kompensacijos.

„Atsižvelgiant į „Leo LT“ valdybos pirmininko Gintauto Mažeikos atsistatydinimo pareiškimą bei žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie planuojamą G.Mažeikai išmokėti išeitinę kompensaciją, prašome kuo skubiau, iki bus išrinkti nauji „Leo LT“ Stebėtojų tarybos nariai, imtis būtiniausių priemonių peržiūrėti ir pakeisti sutartis su „Leo LT“ valdybos nariais bei inicijuoti „Leo LT“ dukterinių įmonių valdybos narių sutarčių pakeitimus, nustatant, kad atlyginimas už valdybos nario veiklą, išeitinės kompensacijos bei kitos išmokos ir sąlygos atitiktų teisingumo, sąžiningumo ir protingumo principus“, – rašoma ministro pareiškime.

Stebėtojų tarybos prezidentas Julius Niedvaras, o šiam negalint eiti savo pareigų, vyriausias pagal amžių Stebėtojų tarybos narys, prašomas kuo skubiau sušaukti „Leo LT“ Stebėtojų tarybos posėdį ir imtis priemonių, kad būtų įvykdyti aukščiau nurodyti prašymai.

Taip pat A.Sekmokas prašo nedelsiant informuoti, ar 2008-2009 m. buvo išmokėtos kokios nors sumos „Leo LT“  Stebėtojų tarybos nariams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų