Ministerija siūlo papildomas socialines garantijas bedarbiams

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo papildomą galimybę bedarbiams atnaujinti nutrauktos nedarbo socialinio draudimo išmokos mokėjimą, praneša ministerija.

„Siūlome leisti atnaujinti nedarbo socialinio draudimo išmokos mokėjimą antrą kartą. Socialinė apsauga nedarbo atveju šiuo sudėtingu pandemijos laikotarpiu yra ypač svarbi. Tikimės, kad ši priemonė padės sudėtingose situacijose atsidūrusiems darbo netekusiems asmenims ieškant naujų darbo galimybių“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Šiuo metu galioja nuostata, kad įsidarbinus ar pradėjus savarankišką veiklą nutraukiamas nedarbo socialinio draudimo išmokos mokėjimas. Per 6 mėnesius vėl netekus darbo ir užsiregistravus Užimtumo tarnyboje, nedarbo socialinio draudimo išmokos mokėjimo atnaujinimas galimas tik vieną kartą.

Kaip praneša ministerija, norint paskatinti asmenis aktyviau grįžti į darbo rinką, siūloma nedarbo draudimo išmokos mokėjimą atnaujinti du kartus bedarbiams, įsiregistravusiems Užimtumo tarnyboje per 6 mėnesius po nedarbo draudimo išmokos mokėjimo nutraukimo dėl atsiradusių darbo santykių ar savarankiškai vykdomos veiklos. Nedarbo išmokos mokėjimas būtų atnaujinamas nuo bedarbio statuso suteikimo dienos.

Prognozuojama, kad, pritarus siūlymams, antrą kartą atnaujinti nutrauktos nedarbo išmokos mokėjimą, per metus papildomai teisę į nedarbo išmokos atnaujinimą įgytų per 6000 bedarbių.

Nedarbo socialinio draudimo išmoka skiriama asmenims, kurie per pastaruosius 30 mėnesių iki įsiregistravimo Užimtumo tarnyboje dienos turi bent 12 mėnesių nedarbo socialinio draudimo stažą. Nedarbo socialinio draudimo išmoka mokama 9 mėnesius.

Per pirmąjį karantiną pradėjęs augti nedarbo socialinio draudimo išmokų gavėjų skaičius, antroje 2020 m. metų pusėje stabilizavosi ir siekė per 90 tūkst. Išmokėta suma nedarbo socialinio draudimo išmokoms šių metų sausį siekė 28,3 mln. eurų, t. y. 48 proc. daugiau nei sausio mėnesį pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ilgai ir atsakingai skaičiavau ne savo,

ilgai ir atsakingai skaičiavau ne savo, portretas
o apskritai perspektyvumą sukiotis darbo rinkoj ir nors ką parduoti, ar paslaugas, ar sudaryti darbo sutartį, ar ką nors kurti, pavyzdžiui, amatai kokie tai - kt., NIEKAS NEAPSIMOKA. Ubagyno, oi, uabyno dėsniai išlikę, ar individualiai dirbsi, kursi nesvarbu, niekas neapsimoka. KAS GALI BŪT TOKS KVAILAS, KAD SVEIKATĄ AUKOTŲ, kai paskui tenka klausytis: o mano dukra dabar teisę studijuoja, taip laiko neturi,kas galėtų parašyt pradžiai referatą, paskui bus kursiniai, baigiamasis darbas... jai vietą užsieny radau, pagal projektus - jums juk algą moku, reikia prie kolektyvo prisidėt ... mano dukra vaiką turi, vyras jokių pinigų neduoda... ar panašiai. Pasižiūriu į tą dukrą - gi pabaisa sėdi, dvokia, NUO KVAIŠALŲ AKYS DEBILNOS, jo, verta "dirbti" už save, už kolektyvą, už dvokiančią "dukrą" prie projektų prigulusią ar kažką užgulusią, nes blaivas niekas tokios nedulk..s... ir už nukvakusį "direktorių"ir visur panašiai tas pats visi "direktoriai", ar kokie dr, rektoriai su debilnais vaikais.

Morgana

Morgana portretas
Neina suprasti ką jūs siūlot
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių