Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras: čekių loterija – tolimas dalykas

2014-12-30 10:40
BNS inf.
R. Vilimo / Fotobanko nuotr.

Čekių loterija, kuria būtų siekiama mažinti šešėlinę ekonomiką, yra tolimas dalykas, mano finansų ministras. Pasak Rimanto Šadžiaus, pirmiausia reikia sutvarkyti čekių apskaitos sistemą.

„Jeigu norime organizuoti kažkokią čekių loteriją, pirmiausiai mes turime turėti tų čekių apskaitą ir, be abejo, norinčius dalyvauti asmenis, kad praneštų pardavėjui savo asmens duomenis, kad galėtų dalyvauti loterijoje. Iš tiesų, loterijų klausimas yra per tolimas šiandien, kadangi VMI dirba šiuo metu ties pagrindais išmaniosios mokesčių administravimo sistemos, kuri galbūt ir leistų automatizuoti čekių apskaitą“, - antradienį metinėje spaudos konferencijoje sakė R.Šadžius.

Paklaustas, ar pritaria premjero Algirdo Butkevičiaus nuomonei, kad nuo kitų metų pabaigos būtų galima pradėti organizuoti tokią loteriją, R.Šadžius sakė, kad viskas priklausys nuo sistemų diegimo tempo.

„Viskas priklausys nuo to, kokiais tempais mums pavyks išmaniosios sistemos įgyvendinimą. Tiesa, iki to mes dar turime gerokai padirbėti su mokesčių apskaitos informacine sistema, kurioje yra tobulintinų dalykų. Labai norėtųsi, kad galbūt ne 100 proc., bet bent jau viena kita dalimi atsirastų išmanioji sistema dar šios Vyriausybės kadencijos metu“, - tikino ministras.

A.Butkevičius gruodžio viduryje teigė, kad tikisi surengti čekių loteriją kitų metų pabaigoje arba 2016 metų pradžioje. Pasak jo, tai paskatintų gyventojus prašyti kvitų už prekes ir paslaugas ir taip būtų nuslepiama mažiau pajamų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų