Muitinė dėl sankcijų nuo pavasario nepraleido daugiau nei 3 tūkst. krovinių

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitininkai nuo kovo mėnesio dėl įvairių pažeidimų neleido atlikti daugiau nei 3 tūkst. importo, eksporto ir tranzito procedūrų, į šalį neįleista 1,2 tūkst. transporto priemonių su rusiškomis ir baltarusiškomis prekėmis, pranešė Muitinės departamentas.

Pasak jo, esama atvejų, kai bandoma apeiti draudimus – muitinė prekes sulaiko, jei paaiškėja, kad galutinė jų stotelė yra Rusija, o ne kita deklaruojama šalis.

„Šios savaitės pradžioje buvo neišleistas krovinys – įvairūs augalai ir sodinukai. Tai sankcionuojamos prekės, kurias eksportuoti į Rusiją draudžiama, tačiau šiuo atveju krovinio deklaracijoje nurodytas gavėjas – Kazachstanas. Atlikusi detalesnę pateiktų dokumentų analizę muitinė nustatė, kad galutinis prekių iškrovimas vyks Rusijoje, todėl buvo priimtas sprendimas neleisti atlikti eksporto procedūros“, – sako departamento Muitinės procedūrų skyriaus vyresnysis patarėjas Rolandas Jurgaitis.

Teritorinėse muitinėse pradėta 30 tyrimų dėl galimų draudimų pažeidimų, muitinės kriminalinė tarnyba atlieka 4 ikiteisminius tyrimus, nustačius apribojimų nesilaikymą muitinė pradėjo 235 administracinio nusižengimo teisenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių