Pereiti į pagrindinį turinį

„NDX energija“ iš verslininko bandys prisiteisti pusę milijono

2009-06-29 20:05
„NDX energija“ iš verslininko bandys prisiteisti pusę milijono
„NDX energija“ iš verslininko bandys prisiteisti pusę milijono / Gedimino Bartuškos nuotr.

Bendrovė „NDX energija“ teisybės dėl paskleistos informacijos nusprendė ieškoti teisme. Birželio 23 d. įmonė Nacionalinės elektros tinklų valdytojų asociacijos prezidentui, verslininkui Algirdui Jaruševičiui pareiškė 500 tūkst. litų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Ieškinys pareikštas dėl 2009 m. gegužės 31 d. ir birželio 7 d. Lietuvos televizijos laidose „Savaitė“ A.Jaruševičiaus paskelbtos informacijos, esą, būdama akcinės bendrovės „VST“ akcininke, „NDX energija“ neįvykdė 2003 m. gruodžio 19 d. bendrovės „Vakarų skirstomieji tinklai“ (šiuo metu - akcinė bendrovė „VST“) privatizavimo sutarties ir nebuvo atlikta apie 200 mln. litų investicijų. „Ši tikrovės neatitinkanti A.Jaruševičiaus paskleista informacija buvo išplatinta ir kitose Lietuvos žiniasklaidos priemonėse (interneto vartuose Delfi, viešųjų ryšių agentūros „Media Baltijos verslas“ interneto tinklalapyje, laikraščių „Kauno diena“, „Klaipėda“, „Vilniaus diena“ interneto tinklalapiuose ir kt.)“, - rašoma tinklalapyje ndxenergija.lt.

Pranešime nurodoma, kad „teisminės gynybos „NDX energija“ kreipėsi, kadangi ši p.Jaruševičiaus viešai paskleista informacija neatitinka tikrovės ir pažeidžia „NDX energijos“ dalykinę reputaciją“.

Minėtoje svetainėje skelbiamame pranešime nurodoma, kad „NDX energija“ tinkamai įvykdė visus savo įsipareigojimus pagal 2003 m. gruodžio 19 d. bendrovės „Vakarų skirstomieji tinklai“ privatizavimo sutartį. Tai esą pripažino VĮ „Valstybės turto fondas“ ir patvirtino nepriklausoma audito bendrovė „Ernst & Young Baltic“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų