Pereiti į pagrindinį turinį

Nelaimingų atsitikimų darbe statistika – įmonių nebrandos atspindys

2015-11-04 09:24
BNS inf.
V. Skaraičio / BNS nuotr.

Naujausiais Eurostato duomenimis, 2013 metais Lietuvoje 100 tūkst. darbuotojų tekdavo 0,99 nelaimingo atvejo ir buvo didžiausias skaičius Europos Sąjungoje. 2012 metais Lietuva pagal šį liūdną rodiklį buvo antra, ją lenkė tik Malta, rašo "Verslo žinios".

Valstybinės darbo inspekcijos Nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus vedėjo Sauliaus Balčiūno manymu, Lietuva lieka autsaiderė dėl viso priežasčių komplekto - pradedant iš tarybinių laikų išlikusia tradicija, kai darbuotojai imasi per daug atsakomybės ir nekreipia dėmesio į saugos reikalavimus, ir baigiant darbdavių noru sutaupyti nepaisant žmonių saugos ar negebėjimu užtikrinti saugos kontrolės darbo vietoje.

"Statybose dažnai taikoma ne valandinė, o vienetinė užmokesčio sistema, kuri skatina žmogų dirbti kuo greičiau, todėl darbuotojai kartais nenaudoja saugos priemonių. Taikydamas tokį mokėjimą darbdavys turėtų įvertinti padidėjusią riziką ir sukurti vadovavimo, instruktavimo, vidinės kontrolės sistemą, kurios laikytųsi visi vadovai - nuo žemiausio iki aukščiausio. Daugelyje Lietuvos įmonių to nėra", - teigė S.Balčiūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų