Pereiti į pagrindinį turinį

Netradicinės medicinos atstovų laukia permainos

2016-02-15 08:41
BNS inf.
Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Netradicinės medicinos atstovų laukia permainos - netrukus Vyriausybė pasirinks vieną iš dviejų Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pasiūlytų netradicinės medicinos įteisinimo alternatyvų, informuoja "Verslo žinios".

Pirmuoju atveju netradicinę mediciną siūloma apibrėžti kaip biomedicinos mokslų sritį, paslaugų priežiūrą patikint naujai įsteigtai asociacijai. Antruoju atveju kalbama apie natūralios ir liaudies medicinos praktiką, kai visas funkcijas, būtinas netradicinės medicinos praktikos paslaugų saugumui ir kokybei užtikrinti, vykdo ministerija.

Kol kas sveikatinimo paslaugas siūlančios klinikos nekelia klausimo dėl dalies paslaugų apmokėjimo iš ligonių kasų. "Kaip bus ateityje - sunku pasakyti, gal kada nors tai bus įmanoma. Klientų turime pakankamai, vieni per kitus ateina, sužinoję, kad gydymas natūraliais būdais, be vaistų, sureguliavus mitybą ir pakeitus gyvenimo būdą, padeda atsikratyti daugybės ligų", - teigė Žvėryno natūralios medicinos centro įkūrėja ir gydytoja Jelena Tulčina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų