Pereiti į pagrindinį turinį

Nustatė, kas Lietuvos įmonėse nepersidirba

2014-12-02 08:20
DMN inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Lietuvos įmonėse mažiausiai dirba jų vadovai. Taip mano kas penktas dirbantysis. Tačiau 30 proc. teigia, kad jų kolektyve visų darbuotojų krūvis didelis. Tokius faktus atskleidė specialistų paieškos portalo cvmarket.lt atlikta dirbančiųjų Lietuvos įmonėse apklausa.

„Dėl pačių darbščiausių barbių-devyndarbių vardo įmonėje linkę pasiginčyti patys įvairiausi skyriai, - sako cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, - juk darbo krūvį galima matuoti „atneštais“ pinigais, atsakomybės lygiu, ar kitokiu indėliu į sėkmingą įmonės veiklą. Dažnai daugiausiai dirbančiais save laiko pardavimo ir pirkimo vadybininkai. Su tuo nenorėtų sutikti gamybininkai ar aptarnavimo skyriaus darbuotojai. Mažiau dirbančiais neretai laikomi darbuotojai, didžiumą laiko praleidžiantys už biuro ribų, ar kurių darbo vaisiai nėra akivaizdžiai matomi. Dėl šios priežasties kartais suabejojama, pavyzdžiui, finansininkų užimtumu, bet šie iškart atkerta – mūsų nebus, nepastebėsite, kad jau bankrutavote ar sulauksite netikėtumų iš mokesčių inspekcijos.“

Kaip parodė mūsų tyrimas, buhalterijos darbuotojus mažiausiai užimtais įmonėje laiko 7,5 proc. respondentų. Tačiau, už finansininkus dar mažiau pluša administracijos bei personalo darbuotojai. Taip mano 9,7 proc. dirbančių Lietuvos įmonėse.  Jų nuomone, dar mažiau darbe persitempia padalinių vadovai (14,9 proc.)  ir įmonės direktorius (20,2 proc.). „Viena iš tokio požiūrio priežasčių, - spėja R.Tatarėlytė, - įmonėse, ypač didesnėse, darbuotojai vadovą mato palyginti retai, o apie jo dirbamus darbus dažnai išvis mažai ką žino. Mūsų duomenimis, net 56 proc. darbuotojų skundžiasi, kad vadovai jų neinformuoja apie reikalus įmonėje.“

Finansininkus pagal darbo krūvį lenkia techninio personalo atstovai (tik 3,7 proc. dirbančiųjų nuomone jų užimtumas mažas), pardavimo, tiekimo ir kitų sričių vadybininkai (2,2 proc.), darbuotojai, užimti gamyboje (2 proc.) bei klientų aptarnavimo specialistai (1 proc.). Nė vienas iš apklausos dalyvių mažai dirbančiais nepavadino darbininkų ir kitų sričių specialistų.

„30 proc. dirbančiųjų įsitikinę, kad jų įmonėse visi dirba sunkiai, o kas dešimtas apklaustasis mano, jog jų kolektyve visi darbuotojai nėra perkrauti darbu,“ - baigia cvmarket.lt specialistė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų