Pereiti į pagrindinį turinį

"Obelių" aliejaus gamintoja prašo bankroto

2009-12-22 09:40
Rinka: "Tikras kelias" yra pagrindinis aliejaus tiekėjas šalyje veikiantiems prekybos tinklams ir majonezo bei padažų gamintojams.
Rinka: "Tikras kelias" yra pagrindinis aliejaus tiekėjas šalyje veikiantiems prekybos tinklams ir majonezo bei padažų gamintojams. / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvoje populiaraus "Obelių" aliejaus gamintojai – bendrovei "Tikras kelias" – keliama bankroto byla. To teismo prašo pats įmonės vadovas Darijus Jasas.

Susidomėjo bankas

Vakar Vilniaus apygardos teismas turėjo nagrinėti D.Jaso prašymą iškelti bankroto bylą savo vadovaujamai bendrovei "Tikras kelias", kuri iki šiol skelbėsi esanti pirmaujanti augalinių aliejų gamybos, pakavimo, didmeninės prekybos, importo ir eksporto įmonė Baltijos šalyse.

Numatytas posėdis neįvyko, nes "Danske" bankas teismo paprašė įtraukti jį į bylos nagrinėjimą. Vilniaus apygardos teismo teisėjo padėjėjos Jolantos Krupičevičienės teigimu, bankas suinteresuotas dalyvauti nagrinėjant bylą dėl "Tikro kelio" skolų. Tačiau kiek bendrovė skolinga bankui, ji nenurodė. J.Krupičevičienė teigė, kad "Tikras kelias" bankroto bylą prašo kelti dėl sunkios finansinės padėties.

Ar aliejaus gamintojai bus iškelta bankroto byla, paaiškės sausio pradžioje.

Su "Tikro kelio" atstovais dienraščiui susisiekti nepavyko. Bendrovės biuro administratorė informavo, kad D.Jasas serga, o kiti įmonės vadovai išvykę.

Nors teisme jau guli prašymas, "Tikro kelio" interneto tinklalapis veikia, jame nėra nė užuominos apie galimą veiklos nutraukimą. Įmonė toliau siūlo savo gaminius ir paslaugas.

Finansinių nusikaltimų šleifas

Su šalies prekybos milžine "Maxima LT" siejama bendrovė "Tikras kelias" šių metų pradžioje pakliuvo į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) akiratį. Keli su aliejaus gamintoja siejami asmenys įtariami organizavę vadinamąjį karuselinį Lietuvos ir Latvijos bendrovių sukčiavimą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo surinkta duomenų, kad realios veiklos nevykdančios Lietuvos bendrovės pirko latviškus žuvų konservus už daugiau kaip 5 mln. litų. Juos pardavusios Latvijos įmonės vadinamuoju karuseliniu sukčiavimu iš "Tikro kelio" pirko augalinį aliejų Latvijos rinkai. Tačiau pardavimo sąskaitos buvo įforminamos per tarpininkus – realios veiklos nevykdančias Latvijos bendroves.

Taip tiek Latvijos, tiek Lietuvos bendrovės išvengė sumokėti pridėtinės vertės mokestį – daugiau kaip 772 tūkst. litų.

Trims asmenims buvo pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, svetimo turto pasisavinimo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikaltimų. FNTT pareiškė įtarimus ir vienam "Tikro kelio" vadovui, tačiau pati bendrovė atsiriboja nuo bet kokio dalyvavimo nusikalstamoje veikloje

Garsūs prekės ženklai

Bendrovė "Tikras kelias" įkurta 1998 m. kovą. Ji iki šiol buvo ne tik pagrindinė aliejaus tiekėja šalyje veikiantiems prekybos tinklams, bet ir majonezo bei padažų gamintojams.

2003-iaisiais įkūrusi antrinę įmonę TK TRADE, bendrovė "Tikras kelias" pradėjo plėtrą Lenkijoje, kur šiandien turi savo gamybos ir fasavimo fabriką.

Lietuvos pirkėjams "Tikras kelias" siūlo tokius gaminius kaip "Obelių" aliejų, aliejų "Dolores", "Vilnius" ir keletą kitų maisto produktų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų