Pereiti į pagrindinį turinį

Parama – tik apgaulė?

2009-03-04 09:00

Verslo skatinimo plane Vyriausybės žadami skirti milijardai litų Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) ekspertams kelia šypseną.

"Visi verslo skatinimo planą mato tik tais milijardais. Plane pažadėti milijardai? Nežinau, jie kelia juoką. Kam save apgaudinėti? Geriau neinvestuoti pinigų ir savo pastangų gauti papildomų skolintų milijardų Europos investicijų banke. Jei pasižiūrėtume struktūrinę paramą, daug kas atsiima paraiškas, negali gauti bendrafinansavimo. Mes šlubi esame ne ta koja", – vakar per spaudos konferenciją sakė LLRI prezidentė Rūta Vainienė.

Anot jos, galima norėti papildomų pinigų, dar daugiau įplaukų, bet reikia suprasti, kad būtent "tie pigūs ir papildomi pinigai", pinigų gausa atvedė šalį į dabartinę padėtį.

"Kartais galima truputėlį pabadauti, kad išsigydytum", – kalbėjo ekonomistė.

R.Vainienės teigimu, LLRI ekspertai mato prasmę tik verslo gaivinimo plano dalyje apie verslo aplinkos gerinimą.

Numatoma, kad verslui gaivinti per kelerius metus bus skirta iki 5,7 mlrd. litų – tokiam planui Vyriausybė pritarė vasario 25-ąją. Lėšų planui įgyvendinti esą bus gauta pasiskolinus iš Europos investicijų banko ir sparčiau panaudojant ES paramą. Skelbta, kad pirmieji pinigai – 100 mln. litų – verslininkus turėtų pasiekti kovą, o didesnės sumos – birželį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų