Paskirstytos lėšos tarptautinėms sporto varžyboms organizuoti

Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus įsakymu dešimčiai sporto šakų federacijų paskirstytos lėšos šių metų tarptautinėms aukšto meistriškumo sporto varžyboms. Iš viso skirta daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Valstybės biudžeto lėšų 2020 metais tarptautinėms aukšto meistriškumo varžyboms organizuoti skirta asociacijai „Hockey Lietuva“, Lietuvos bokso federacijai, Lietuvos tinklinio federacijai, Lietuvos lengvosios atletikos federacijai ir kt.

Numatoma, kad Lietuvoje bus rengiamos Tarptautinės Europos lengvosios atletikos asociacijos sportinio ėjimo varžybos, Tarptautinis pasaulio čempiono Rimanto Bagdono imtynių turnyras, Šiaurės Europos zonos (NEZ) ralio kroso čempionatas ir kt.

Finansuotinos asociacijų varžybos buvo atrinktos konkurso būdu. Paraiškas vertino švietimo, mokslo ir sporto ministro sudaryta komisija. Vertinant atsižvelgta į tai, ar tai strateginė sporto šaka (bet paraiškas galėjo teikti ir ne strateginių sporto šakų atstovai), kokių laimėjimų yra pasiekę sportininkai tarptautinėse varžybose Europoje ir pasaulyje, kiek sportininkų ketina dalyvauti rengiamose tarptautinėse varžybose Lietuvoje, ar prašomos išlaidos yra pagrįstos finansiškai, ir kt.

Komisijos apsisprendimą lėmė tai, ar federacijų planuojamos tarptautinės aukšto meistriškumo sporto varžybos atitinka nustatytus reikalavimus.

Komisijos apsisprendimą lėmė tai, ar federacijų planuojamos tarptautinės aukšto meistriškumo sporto varžybos atitinka nustatytus reikalavimus. Pavyzdžiui, kai kurių federacijų rengiamos varžybos nėra įtrauktos į oficialų tarptautinių sporto varžybų kalendorių, taip pat nurodyta, kad varžybose dalyvautų mažiau šalių rinktinių, negu reikalaujama, arba federacija savo dokumentuose nėra įtvirtinusi savo kolegialaus valdymo organo – valdybos narių maksimalaus galimų iš eilės einančių kadencijų skaičiaus tam pačiam asmeniui ir pan.

Reikalavimai tarptautinėms sporto varžyboms finansuoti buvo patvirtinti švietimo, mokslo ir sporto ministro 2020 metų gegužės 28 dienos įsakymu.

Lietuvoje rengiamos tarptautinės aukšto meistriškumo sporto varžybos turi atitikti nustatytas sąlygas: būti įtrauktos į atitinkamos tarptautinės sporto šakos federacijos oficialų sporto varžybų kalendorių, turi būti tokios sporto šakos ar sporto šakos disciplinos, kurios tarptautinė sporto šakos federacija yra pripažinusi Pasaulinį antidopingo kodeksą. Taip pat varžybose turi dalyvauti ne mažiau kaip 6 šalių rinktinės komandinėse ir žaidimų sporto šakose, o individualiose, dvikovinėse sporto šakose – ne mažiau kaip 12 šalių atstovai, varžybos turi vykti Lietuvoje ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių