Pereiti į pagrindinį turinį

„Pegasas“ apyvarta pernai augo daugiau negu 52 proc.

2009-02-24 19:44
„Pegasas“ apyvarta pernai augo daugiau negu 52 proc.
„Pegasas“ apyvarta pernai augo daugiau negu 52 proc. / Diena Media archyvo nuotr.

Knygų leidybos ir prekybos grupei „Alma littera“ priklausantis knygynų tinklas „Pegasas“ 2008 metais augimo tempų nemažino ir pasiekė daugiau 31 mln. litų apyvartą. Lyginant su praėjusiais metais apyvarta buvo beveik 52 procentais didesnė.

„Pagrindinės sėkmingų rezultatų priežastys – sėkmingos pardavimų skatinimo akcijos, kurios pritraukė gausų būrį lankytojų į knygynus, ir aktyvi tinklo plėtra, kurią vykdydami siekiame, kad „Pegaso“ knygynai atsirastų visuose svarbiausiuose Lietuvos regionuose. Džiaugiuosi, kad „Pegaso“ knygynams šiais metais pavyko suburti knygų mylėtojų bendruomenes įvairiuose Lietuvos regionuose“, – sakė knygynų tinklo „Pegasas“ vadovas Mindaugas Balčiūnas.

2008 metais atsidarė šeši nauji „Pegaso“ knygynai, kurių didžiausias įsikūrė Vilniaus prekybos centre „Panorama“. Jo plotas beveik 800 kv. metrų.

„Pegaso“ knygynai taip pat aktyviai įgyvendina tikslą tapti bendruomenių kultūros bei švietimo centrais, todėl juose nuolat organizuojami susitikimai su rašytojais, naujausių knygų pristatymai ir „Pegasiuko pamokėlės“ jauniesiems skaitytojams, kurių metu vaikai susipažįsta su knygos atsiradimo istorija, populiariausių knygų personažais.

2003 metais įkurtas knygynų tinklas šiuo metu vienija 30 knygynų įvairiuose Lietuvos miestuose. Planuojama, kad iki 2009 metų pabaigos minėtam tinklui priklausys 35 knygynai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų