Pinga šviežias derlius: kokios daržovės yra perkamiausios?

  • Teksto dydis:

Daržoves valgyti tampa madinga. Neabejotinai, tam didelės įtakos turi mokslininkai, skelbiantys apie augalinės mitybos naudą mūsų sveikatai ir rekomenduojantys taip vadinamą „vaivorykštę lėkštėje“, t.y. valgyti kuo įvairesnių spalvų daržoves. Stiprėja ir tendencija valgyti sezonines daržoves, kurios vertinamos ne tik dėl šviežumo, bet ir dėl mažesnės kainos.

„Pirkėjai visuomet mieliau renkasi šviežias daržoves ir laukia jų sezono pradžios. Šiemet per 8 metų mėnesius jau pardavėme beveik 6 tūkstančius tonų šviežių daržovių, arba 16 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu“, – sako Vilma Drulienė, „Maximos“ komercijos vadovė.

Vis dėlto nors vaisių ir daržovių paklausa nuolat auga, o mums jau nebereikia galvoti, iš kur jų gauti, Sveikatos ministerijos duomenys rodo, kad šviežių vaisių, uogų ir daržovių Lietuvos gyventojai vis dar valgo per mažai ir per retai.

Šviežias daržoves, išskyrus bulves, šalyje kasdien vartoja tik kas trečias suaugęs gyventojas, o vidutiniškai per dieną suaugusieji suvartoja tik 260 gramų daržovių ir vaisių, kai Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojama kasdienė norma yra bent 400 gramų.

Pardavimai patvirtina tai, kad esame bulvių mylėtojų šalis, tą rodo ir prekybos tinklo „Maxima“ statistika.

„Bulvės yra perkamiausios daržovės mūsų prekybos tinkle. Galima sakyti – absoliučios lyderės. Rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais jas vejasi lietuviški trumpavaisiai agurkai, lietuviški baltagūžiai kopūstai, lietuviški pomidorai, morkos, svogūnai ir paprikos. Tokioms tendencijoms įtakos turi šviežių daržovių sezonas ir, žinoma, mažesnės kainos“, – komentuoja V. Drulienė.

Už baltagūžius kopūstus rugsėjo pradžioje, palyginti su rugpjūčiu, „Maximos“ klientai mokėjo 15 proc. mažiau, lietuviškų bulvių kaina sumažėjo beveik 30 proc. Tuo metu lietuviški burokėliai atpigo 35 proc., morkos – 25 proc., o agurkų kaina mažėjo beveik du kartus. Už raudonas saldžiąsias paprikas buvo mokama vienu euru mažiau. Jų kilogramas kainavo 1,88 Eur rugsėjo 14 dieną.

Nuo metų pradžios „Maximos“ parduotuvių tinkle klientai įsigijo daugiau nei 36 tūkstančius tonų įvairių daržovių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Pinga nes jos jau supuvusios atsibuskitw sezonas baigesi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių