Pirmąją mokslo metų dieną alkoholio pardavinėti įstatymas nedraus

Šiemet rugsėjo 1-osios šventė vyks sekmadienį. Per ją, pagal įstatymą, parduotuvėse bus uždrausta bet kokia prekyba alkoholiniais gėrimais.

Vis dėlto šis draudimas į kitas dienas nebus perkeliamas, net jei dalis mokyklų šią šventę nuspręstų paminėti pirmadienį, Eltai sakė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.

„Draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais kiekvienų metų rugsėjo 1 d. neperkeliamas į kitas dienas. Nepaisant to, kad draudimas neperkeliamas į kitas dienas, rugsėjo 2 d., kaip ir kitomis dienomis, prekybininkai privalo laikytis visų kitų įstatymo reikalavimų“, – Eltai sakė G. Belian.

Tarp reikalavimų: draudimas parduoti alkoholinius gėrimus asmenims iki 20 metų, užtikrinimas, kad viešojo maitinimo vietose asmenys iki 20 metų nevartotų alkoholinių gėrimų, esant abejonių, kad perkantis alkoholinius gėrimus asmuo yra jaunesnis negu 25 metų, reikalavimas iš perkančio alkoholinius gėrimus asmens pateikti asmens tapatybę liudijantį dokumentą.

„Šiuo laikotarpiu departamentas skirs ypatingą šių nuostatų laikymosi priežiūrai“, – pridūrė ji.

Pasak jos, savivaldybės pačios turi teisę apriboti alkoholinių gėrimų prekybą švenčių metu.

„Savivaldybės turi teisę uždrausti prekiauti alkoholiniais gėrimais švenčių, parodų, koncertų, teatro spektaklių, cirko ir kitų masinių renginių metu priimdamos tarybos sprendimus, taip pat uždrausti prekiauti ir kitą dieną, kuri nesutampa su rugsėjo 1 d.“, – Eltai teigė G. Belian.

Pasak NTAKD direktoriaus pavaduotojos, pernai šia teise pasinaudojo 8 savivaldybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
pijokų šalyje kitaip ir būti negali

Martynas

Martynas portretas
Manęs nekaso tokie įstatymai, draudimai. Aš dabar turiu prisipirkęs ir į lentynas susidėjęs, kada noriu - tada ir geriu. :D Prieinamumas sumažėjęs mano atžvilgiu? Tikrai ne. Parduotuvėje prisipirkau ir turiu, geriu kada noriu. :D

Tika

Tika portretas
durniai visiški tie, kurie galvoja, kad toks įstatymas veikia. Kam reikia tie jau pasiruošę iš vakaro. Prekybos centrai ne vieną kartą jau yra informavę, kad dieną prieš alkoholio pardavimas išauga stipriai. O tai tik įrodo, kad įstatymas neveikia ir tiek.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių