Pereiti į pagrindinį turinį

Poilsis kaimo turizmo sodybose nebevilioja

Poilsis kaimo turizmo sodybose nebevilioja
Poilsis kaimo turizmo sodybose nebevilioja / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Šią vasarą norinčiųjų ilsėtis kaimo turizmo sodybose, lyginant su praėjusiais metais, sumažėjo maždaug perpus. Anksčiau tokį poilsį rinkęsi žmonės ieško pigesnių pramogų, praneša Lietuvos radijas.

Jei ankstesniais metais kaimo turizmo sodybas vasarai žmonės imdavo užsakinėti iš karto po Naujųjų metų, šiemet apie tokį poilsį aktyviau pradėta domėtis tik balandžio pabaigoje. Kaimo turizmo sodybų šeimininkai sako, kad ekonominė krizė labiausiai paveikė būtent jų klientą – vidutines ir žemesnes pajamas gaunančius žmones.

Kaimo turizmo asociacijos prezidentė Regina Sirusienė teigia, kad paklausios išliko arti didžiųjų miestų esančios sodybos, tačiau ir joms tenka mažinti kainas ir siūlyti papildomų paslaugų. „Vieni į paketą įtraukia nemokamus pusryčius, kitas nemokamai duoda pirtį, trečias – valtį, už kurią nereikia mokėti“, – teigė ji.

Tačiau, anot R. Sirusienės, kaimo turizmo versle ne kaina ir sodybos vieta yra svarbiausia. Sodybos šeimininko svetingumas, paslaugumas ir tolerancija poilsiaujantiems ar pramogaujantiems esą labiausiai lemia sodybos populiarumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų