Pereiti į pagrindinį turinį

Pokeris – investicija?

2014-02-24 16:00

"Swedbank" asmeninių finansų instituto tinklalapyje galima rasti nemažai patariamųjų straipsniui, kaip tvarkyti savo biudžetą. Vienas iš jų – ypač įdomus, nes nurodo, kad investavimo forma galima laikyti pokerį.

Shutterstock nuotr.

"Swedbank" asmeninių finansų instituto tinklalapyje galima rasti nemažai patariamųjų straipsniui, kaip tvarkyti savo biudžetą. Vienas iš jų – ypač įdomus, nes nurodo, kad investavimo forma galima laikyti pokerį.

Siūlo pasitreniruoti

"Taip, tai nėra finansinė priemonė, kurias paprastai platina finansų institucijos. Tačiau tiek šis būdas uždirbti, tiek juo besinaudojantys turi daug panašumų su investicijomis ir investuotojais", – nurodoma straipsnyje apie investavimo būdus.

Toliau tęsiama, kad pastaruoju metu šis azartinis žaidimas vis dažniau daliai gyventojų tampa nuolatiniu, o kartais ir vieninteliu pragyvenimo šaltiniu. Palyginti su kitomis investicinėmis formomis, nurodoma, kad čia taip pat reikia turėti pradinę sumą, kurią bandoma padidinti.

"Tam reikia ne tik sėkmės, bet ir išmanyti žaidimą. Ne veltui profesionalūs pokerio žaidėjai dažnai sulaukia pasiūlymų dirbti finansine, investicine veikla užsiimančiose institucijose, kur vertinami rizikos valdymo gebėjimai", – aiškinama straipsnyje ir patariama prieš pradedant žaisti išbandyti save internetinėse demonstracinėse pokerio versijose, kuriose nereikia skirti realių pinigų.

Išsižada savo teiginių

Nors bankas pokerį pateikia kaip investavimo būdą tarp vertybinių popierių, indėlių ir kitų, "Swedbank" Asmeninių finansų instituto vadovė Odeta Bložienė teigė, kad rimtai tokio siūlymo vertinti nereikėtų. Jos tvirtinimu, ruošiant straipsnį buvo atsižvelgta į visas įmanomas galimybes ir apklausose dalyvavusių asmenų atsakymus. Dėl šios priežasties sąraše kaip investavimo būdas atsirado pokeris.

"Tiesiog apžvelgėme įvairiausius dalykus. Pavyzdžiui, ką studentai sako, kai klausiama, kokios jų pajamos? Pokeris buvo minimas kaip vienas iš pajamų šaltinių. Negalėjome jo išmesti iš sąrašo", – aiškino O.Bložienė.

Ji tikino, kad pokerį galima vertinti kaip žaidimą ar sporto šaką, bet ne būdą užsidirbti pinigų. Pašnekovė neslėpė, kad yra žmonių, kuriems pavyksta pralobti, žaidžiant pokerį. Tačiau šį būdą ji palygino su loterija. Esą laimėti loteriją taip pat galima, bet daugiau žmonių praranda pinigus negu jų įgyja.

"Tikimybė laimėti yra labai maža, o išleidžia žmonės ir šimtus, ir tūkstančius per savo gyvenimą, kai tie pinigai galėjo būti kam nors tikslingai skirti. Tikrai tai yra labiau pinigų leidykla. Didelė rizika ir tikimybė labai menka. Eiliniam vartotojui nereikia pradėti galvoti (apie tokį investavimo būdą – red. past.)", – apie loterijas ir pokerį sakė O.Bložienė.

Reikalingas aiškumas

Pašnekovė taip pat atkreipė dėmesį, kad lietuviai dažnai iškreiptai žiūri į investavimą. Apklausos parodė, kad daug žmonių nesusieja didelio uždarbio su didele rizika. Vadovės tvirtinimu, žmonės dažnai mano, kad gali būti didelis uždarbis menkai rizikuojant. Tačiau, norint užsidirbti daugiau, reikia būti pasiruošiam pralaimėti. Be to, dažnas sunkiai atskiria, kas yra tikri investavimo būdai.

"Kalbant apie investavimą, mes nekalbame apie spekuliavimą. Reiktų atskirti. Investavimas – kai mes kalbame apie pinigų įdarbinimą daugiau kaip dešimčiai metų. Tai yra ilgalaikis investavimas. Na, o, kalbant apie tokius pokerius, tai čia iš tikrųjų yra žaidimas ir tai tikrai nėra gyventojams pasirinktina priemonė. Vis dėlto finansinės priemonės turėtų būti aiškesnės", – teigė O.Bložienė.

Laiko laisvalaikiu

Verslininkas, buvęs profesionalus pokerio žaidėjas Antanas Guoga tvirtino niekada negirdėjęs, kad pokeris būtų laikomas būdu investuoti. Jis iš karto pridėjo, kad žaidžiant pokerį vis dėlto yra tam tikra rizika ir šio žaidimo nereikėtų laikyti būdu užsidirbti.

"Tikrai nepatarčiau. Manau, kad reiktų labai atsargiai apgalvoti visus sprendimus. Tai yra geras būdas bendrauti. Tai yra dalis gyvenimo. Tai tikrai nėra jokia investicija. Investicija į laisvalaikį, galima būtų taip apibūdinti", – įsitikinęs A.Guoga.

Pasiryžusiems išbandyti pokerį pašnekovas patarė nepamiršti, kad pokeris turėtų būti tik laisvalaikio forma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų