Pradeda veikti transporto inovacijų aplinka

Lietuvoje veiklą pradeda transporto inovacijų aplinka (angl. sandbox). Į ją patekę startuoliai gaus išskirtinę prieigą prie „Kelių priežiūros“, „Lietuvos geležinkelių" ir „Lietuvos pašto" infrastruktūros, duomenų bei ekspertų konsultacijų.

Kaip teigiama pranešime, aplinką inovatyvių idėjų testavimui sukūrė visas tris valstybės valdomas bendroves vienijanti įstaiga „Transporto inovacijų centras“. Įstaigos direktorius Julius Norkūnas kalba, kad šia iniciatyva siekiama paskatinti transporto sektoriuje pritaikomų inovacijų kūrimą ir plėtrą Lietuvoje, o taip pat ir jų diegimą valstybės valdomose bendrovėse.

„Šios kompanijos konkuruoja su privačiu verslu, todėl privalo pasitelkti didžiausią pridėtinę vertę jų klientams teikiančias inovacijas. Joms svarbu bendradarbiauti su technologiniais startuoliais, o pastariesiems reikalinga jų infrastruktūra, duomenys ir ekspertinės įžvalgos“, – pranešime cituojamas J. Norkūnas.

Nurodoma, kad iki oficialaus inovacijų aplinkos atidarymo ją jau išmėgino pirmasis startuolis „ZitiCity“ su dalijomosi ekonomika grįstu sprendimu pristatyti siuntas tą pačią dieną. Jis kartu su „Lietuvos paštu" sukūrė bandomąją siuntų pristatymo į namus versiją.

Pirmosios Europoje įkurtos transporto inovacijų „smėlio dėžės“ veikia jau kelerius metus. Tarp jų – Vokietijos geležinkelių kompanijos „Deutsche Bahn“ bandymų erdvė „DB Mindbox“, automobilių gamintojos BMW „Startup Garage“, Jungtinės Karalystės programa „Rail Innovate.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių