Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras paprašė bankininkų paslaugos

2009-09-06 17:55
Premjeras paprašė bankininkų paslaugos
Premjeras paprašė bankininkų paslaugos / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Vyriausybė Švedijos finansų grupei SEB siūlo, Švedijoje turimas laisvas lėšas panaudoti Lietuvoje - smarkiai mažėjančiam paskolų portfeliui finansuoti.

„Išreiškėme labai didelį susirūpinimą dėl drastiškai mažėjančio paskolų portfelio - tiek SEB banko, tiek kitų bankų. Atkreipėme dėmesį į tam tikras likvidžias lėšas, kurios yra laikomos Švedijoje ir pasiūlėme sukurti galbūt naujų papildomų instrumentų, kad tos lėšos galėtų būti "įdarbinamos" Lietuvoje, kad pinigai būtų išlaikomi Lietuvoje ir būtų skolinama drąsiau ir daugiau tiek Vyriausybei, tiek privatiems subjektas, tiek žmonėms", - po premjero Andriaus Kubiliaus susitikimo su SEB banko vadovais žurnalistams sakė premjero patarėjas Mykolas Majauskas.

SEB banko vadovai premjerą patikino, kad šiuo metu bankas mažiau skolina, nes sumažėjo kredito politikos reikalavimus atitinkančių klientų, teigiama Vyriausybės pranešime spaudai.

„Tiek investuodami į Vyriausybės vertybinius popierius, tiek skolindami fiziniams asmenims, tiek privačioms įmonėms - yra labai daug variantų“, - būdus, kaip SEB grupė galėtų "išlaikyti pinigus" Lietuvoje, vardijo M.Majauskas.

SEB banko Lietuvoje valdybos pirmininkas Audrius Žiugžda po susitikimo tikino, jog premjeras banko vadovų neprašė paskolos geresnėmis sąlygomis.

Su A.Kubiliumi susitiko į Lietuvą atvykusi Švedijos SEB banko prezidentė Annika Falkengren, bei SEB Baltijos padalinio vadovas Martinas Johanssonas, susitikime dalyvavo ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų