Premjeras: Seime svarstomi NT, automobilių mokesčiai – prastesnis kompromisas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Seimo antradienį pradėti svarstyti projektai dėl automobilių taršos ir nekilnojamojo turto apmokestinimo yra žingsnis teigiama linkme, tačiau anksčiau atmesti Vyriausybės pasiūlymai buvo kokybiškesni.

Parlamentarams praeitą mėnesį atmetus Ministrų kabineto iniciatyvas, valdančiųjų atstovai Seime užregistravo projektus, jiems pritarta po pirmosios pateikimo stadijos.

Pagal naujus projektus, automobilių taršos mokesčiai būtų mažesni nei siūlo Vyriausybė, be to, juos reikėtų mokėti tik pirmą kartą Lietuvoje registruojant automobilį, o keičiantis jau registruoto automobilio savininkui mokestis nebūtų imamas. 

Seimo nariai taip pat antradienį pasiūlė palikti didesnį nekilnojamajam turtui taikomą neapmokestinamąjį dydį nei siūlė Vyriausybė – „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis siūlo jį sumažinti nuo 220 tūkst. iki 150 tūkst. eurų, o ne iki 100 tūkst., kaip norėjo Ministrų kabinetas.

S. Skvernelio teigimu, parlamentarų siūlymas nebus efektyvus mažinant taršą, o nekilnojamojo turto mokesčio išvengs ir pasiturintys žmonės.

„Šiandien tas pasiūlymas, kuriam pritarta, yra kompromisinis, bet jis nesprendžia esminių klausimų, susijusių su taršos mažinimu. Tai yra pirmas žingsnis, svarbus žingsnis, bet man atrodo, kad mūsų Vyriausybės sprendimas buvo geresnis“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

„Girdint argumentus, kad jei yra kažkas socialiai remtinas, gyvenantis Vilniaus senamiestyje, turintis keturių kambarių butą, ir dėl to skursta – tokie argumentai manęs neįtikina“, – poziciją išsakė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis sakė tikįs, kad švelnesniems nei Vyriausybės siūlomiems mokesčių pakeitimams vis dėlto bus pritarta.

„Tikrai tikiu, kad jiems bus pritarta. Dar kartą sakau: mes situaciją kontroliuojame, ir biudžetas bus toks, koks yra teikiamas – atsakingas, priimtinas didžiajai daliai visuomenės, kadangi visų lūkesčiai bus atliepti“, – tvirtino premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

(O)

(O) portretas
Jie nesuvokia,ar nenori suvokti,kad prie tokio didelio euro nuvertejimo,jau greitai ju siuloma NT mokesti mokes ir eilinis pilietis,vos gala su galu suduriantis.Mokesti sugalvojo,bet kaip ji apsaugoti nuo infliacijos,tai niekam nerupi.Taip kuriama geroves valstybe :).

žmogus iš gatvės

žmogus iš gatvės portretas
ačiū sauliau,tu mane labai nuvylei,nesitikėjau
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių