I. Šimonytė: svarstoma apie vežėjų testavimą ir griežtesnę kontrolę

Su vežėjų atstovais trečiadienį susitiksianti premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad ekspertų taryboje siūloma sugriežtinti vežėjų testavimą bei kontrolę ir taip sumažinti riziką, kad  Jungtinėje Karalystėje mutavęs koronavirusas nepatektų į Lietuvą.

„Yra ekspertų pasiūlymų dėl testavimo ir kontrolės sugriežtinimo, tikrai nekalbame apie sienų uždarymą ar panašius apribojimus, bet kalbame apie šitame sektoriuje dirbančių žmonių sveikatos kontrolę ir minizavimą galimybių užkrėsti savo šeimas grįžus ar kažkur pasidalinti mutavusiu virusu“, – spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė.

Pasak jos, svarbu ieškoti sprendimų, kurie leistų sustiprinti kontrolę.

„Labai nesinorėtų, kad po to laiko, kai turime keletą savaičių tokių ir pozityvesnių žinių, vėl pradėtume kiekvieną dieną sukti atvejų skaitliuką aukštyn dėl to, kad Lietuvoje pernelyg paplito kažkokia sparčiai plintanti atmaina“, – sakė I. Šimonytė.

Tarptautinio transporto ir logistikos aljanso (TTLA) generalinis sekretorius Povilas Drižas BNS teigė, kad vilkikų vairuotojų užsikrėtimo koronavirusu tikimybė yra labai maža. Pasak jo, nėra duomenų, kad lietuviai iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą galėjo parvežti mutavusį virusą.

Siekiant apriboti JK aptikto mutavusio koronaviruso plitimą Europoje, žemyno valstybės pernai metų pabaigoje trumpam buvo sustabdžiusios susisiekimą su britų salynu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamatė,kad vežėjams per gerai sekasi

Pamatė,kad vežėjams per gerai sekasi portretas
Tai ir šitiems reikia viską suš*kt.Senių namuose gripo grupės viruso nesugeba suvaldyt,bet pirmi kišt nagus ten,kur mažiausiai reikia! Ką mažiau testuojasi ir babkės farmaciautam norimu greičiu nebebyra,nes psichozė rimsta?!

Emig.

Emig. portretas
Jokio uzkrato ir viruso mutacijos Anglijoje nėra, medikai ramiai dirba ir ligonius gydo.Vėžio klinika dirba ,ligoniai gydomi.Jue žino savo pacientus ir pagal reikalingumą kviečiami telefonu paskambinus procedūroms ar kitam numatytam gydymui.Tai ne Lietuvoje,apleisti tie kurie jau gydesi ligoniai ,todėl miršta nors galėjo pagyti.O kas blogai jaučiasi turi palaukti kol korona baigsis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių