Prezidentas į LB valdybą paskyrė J. Varanauskienę ir J. Šaučiūnienę

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko pavaduotoja paskyrė dabartinę „Sodros“ vadovę Julitą Varanauskienę, o valdybos nare – LB Korporatyvinių paslaugų departamento vadovę Jurgitą Šaučiūnienę.

Atsižvelgdamas į LB valdybos pirmininko Gedimino Šimkaus teikimą, prezidentas pasirašė tai numatančius dekretus, penktadienį pranešė Prezidentūra.

J. Varanauskienė naujas pareigas pradės eiti balandžio 24 dieną ir jose pakeis dvi šešerių metų kadencijas dirbusį Raimondą Kuodį. J. Šaučiūnienė darbą valdyboje pradės balandžio 17 dieną.

J. Varanauskienė „Sodroje“ dirba nuo 2017 metų, o nuo 2019 metų gegužės šiai įstaigai vadovauja. Iki tol ji dirbo SEB banko finansinių paslaugų ir klientų aptarnavimo, namų ūkių finansų, gyvybės draudimo padaliniuose, dar anksčiau yra dėsčiusi ISM vadybos ir ekonomikos universitete.

J. Šaučiūnienė veiklą LB pradėjo 2021 metais, tapusi Korporatyvinių paslaugų departamento Finansų skyriaus vadove, o nuo praėjusių metų sausio jam vadovauja. Ji taip pat yra LB atstovė ECB Biudžeto komitete bei Apskaitos ir pinigų politikos pajamų komitete.

Anksčiau J. Šaučiūnienė yra dirbusi keliuose didžiuosiuose komerciniuose bankuose, kur vadovavo jų finansų vystymo bei apskaitos padaliniams, taip pat dvejus metus buvo vyriausioji finansų pareigūnė ir buvo valdybos nare viename didžiausių specializuotų bankų bei elektroninių pinigų įstaigoje.

Šiuo metu valdyboje taip pat dirba G. Šimkaus pavaduotoja Asta Kuniyoshi ir narys Simonas Krėpšta.

Valdybos pirmininko pavaduotojai ir nariai skiriami šešerių metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

specialistas

specialistas  portretas
Varanauskienė ir Nausėda daug metų kartu dirbo banke...

Klausimas

Klausimas portretas
Lietuvoje vyru dar liko?

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Ar tikra komparteika,a atsidavusi mūs reikalui?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių