Prezidentės patarėja: dirbant Rusijoje rizika didelė, tikriausiai didelis ir pelnas

  • Teksto dydis:

Prezidentės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė antradienį atmetė dalies verslininkų kritiką, esą griežta Lietuvos pozicija Rusijos ir Ukrainos konflikte gali smarkiai pakenkti verslui.

Diplomatė tikino, kad „mūsų rinka daug labiau diversifikuota, negu kad bandoma parodyti“.

Rusija yra didžiausia Lietuvos eksporto rinka, kuriai tenka penktadalis Lietuvos eksporto, tačiau tik maždaug septintadalį iš jo sudaro lietuviškos kilmės prekės. Didžiąją dalį eksporto į Rusiją užima reeksportuojamos prekės.

„Lietuvoje pagamintų prekių į Rusiją eksportuojama iš viso Lietuvos eksporto 4,8 procento“, - interviu Žinių radijui sakė Dalios Grybauskaitės patarėja.

Ji pabrėžė, kad verslininkai turi įvertinti riziką dirbant Rusijoje.

„Ten dirbant rizika yra labai didelė. Tikriausiai didelis ir pelnas“, - sakė ji.

Anot patarėjos, Lietuvos pastangos Ukrainos padėtį spręsti dialogo keliu nedavė rezultatų, o Rusija „akivaizdžiai neprognozuojamas partneris“ buvo dar iki krizės Ukrainoje.

„Dėl neprognozuojamo Rusijos elgesio yra iškilęs pavojus realiai viso regiono saugumui, visai tarptautinei sistemai, visoms sienoms, visai tarptautinei tvarkai regione, kuri buvo nusistovėjusi per pastaruosius 25 metus. Tokioje situacijoje tikėtis, kad ekonominiai ar kažkokie kitokie ryšiai plėtosis normaliai, yra labai sunku", - dėstė J.Neliupšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių