Prezidento patarėja: būtinas didesnis teismų finansavimas

Utenoje apsilankiusi prezidento Gitano Nausėdos komanda teigia matanti per menką teismų bei teismo darbuotojų finansavimą. Prezidento patarėjos ir teisės grupės vadovės Jūratės Šovienės teigimu, siekiant valstybėje užtikrinti teisingumą, būtinas didesnis teismų finansavimas.

„Teisingumo užtikrinimas yra neatsiejamas nuo teisinės valstybės, todėl tam turėtų būti skiriamas deramas dėmesys“, – Utenoje surengtoje prezidento komandos spaudos konferencijoje sakė ji. Apsilankiusi Utenoje ir susitikusi su vietos teisėjų bendruomene J. Šovienė pripažino, kad apylinkių teismų finansavimas nėra tinkamas.

„Gana menkas teismų ir ypač apylinkių teismų finansavimas, apylinkių teismai gauna vos 85 proc. jiems būtino finansavimo. Taigi metai po metų jie vos išbrenda iš skolų. Deja, bet apylinkių teismai pralaimi konkurencinėje kovoje prieš visą viešąjį sektorių, nes jų atlyginimai yra gana žemi – tiek teisėjų, tiek sekretorių ir padėjėjų, o darbo krūviai yra labai dideli“, – kalbėjo prezidento patarėja.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincas

Vincas portretas
Gražiau ir nebegali būti, dar jiems mažai.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kas ištikruju dirba, kokia armija jis turi išlaikyti. O, tokius patarėjus šaudyti

visa ta saraskinu kontora sodint 25 metams y

visa  ta  saraskinu kontora  sodint  25 metams y portretas
cype reikia ,o ne finansuot...be papildomo finansavimo nusikalstamumas kaip pokario metais ...jei dar ir prafinansuos papildomai --aplamai nustos dirbt ,tik kysius rinks.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių