Prezidentūra atsikerta Vyriausybei: žmonės paliekami su kainų našta

Prezidentūra tęsia Vyriausybės kritiką dėl abejingumo infliacijai ir pabrėžia, jog šalies vadovas Gitanas Nausėda mato tiek vidaus, tiek užsienio politikos problemas.

„Prezidentui užtenka jėgų ir energijos dirbti tiek užsienio politikoje, buriant paramą Ukrainai bei stiprinant Lietuvos nacionalinį saugumą, tiek ir vidaus politikoje, siekiant sumažinti infliacijos poveikį labiausiai pažeidžiamoms gyventojų grupėms“, – BNS perduotame komentare trečiadienį teigė prezidento atstovas Tomas Beržinskas.

„Gaila, kad dalis politikų, atrodo, pavargsta dar prieš pradėdami dirbti, o Lietuvos žmonės paliekami vieni su augančių kainų našta“, – pridūrė jis.

Taip prezidento atstovas sureagavo į premjerės teiginius, kuriais ji atmetė G. Nausėdos kritiką dėl abejingumo infliacijai.

Gaila, kad dalis politikų, atrodo, pavargsta dar prieš pradėdami dirbti, o Lietuvos žmonės paliekami vieni su augančių kainų našta.

Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės teigimu, prieš siūlydama naujus sprendimus amortizuoti kainų augimą Vyriausybė laukia naujų ekonomikos plėtros prognozių.

„Man labai gaila, kad prezidentas galbūt jau šiek tiek pavargo užsienio politika užsiimti ir vėl grįžo prie savo įprastų Vyriausybės kritikavimo pomėgių“, – žurnalistams trečiadienį sakė ji.

Pasak ministrės pirmininkės, reikia įsivertinti infliacijos šaltinius ir „pasirinkti priemones, kurios būtų taikliausios šitoms problemoms spręsti“.

Vasarį Lietuvoje infliacija, palyginti su 2021 metų vasariu, siekė 14,2 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių