Pereiti į pagrindinį turinį

Pritarta bendrovės “Ranga IV” restruktūrizavimo planui

2009-06-11 02:23
Pritarta bendrovės “Ranga IV” restruktūrizavimo planui
Pritarta bendrovės “Ranga IV” restruktūrizavimo planui / "Shutterstock" nuotr.

Pirmadienį vykusiame statybos bendrovės „Ranga IV“ kreditorių susirinkime pritarta įmonės restruktūrizavimo planui. Šiuo metu bendrovei iškelta restruktūrizavimo byla.

„Ekonominis sunkmetis sudavė didelį smūgį nekilnojamojo turto ir statybų įmonėms. Mūsų įmonės jis taip pat neaplenkė. Restruktūrizuoti bendrovę nutarta siekiant atkurti jos mokumą, išsaugoti žmonėms darbo vietas, atsiskaityti su kreditoriais, mokėti mokesčius valstybei. Tikiu, kad restruktūrizavimo planas bus sėkmingai įgyvendintas, nes jis pagrįstas ne teoriniais skaičiavimais, bet konkrečiais projektais ir ketinamais atlikti darbais“, - sakė bendrovės „Ranga IV“ generalinis direktorius Aidas Šuopys.

Jo teigimu, „Ranga IV“ buvo ir išlieka viena didžiausių statybos bendrovių, turinti numatytų darbų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Nepaisant sunkmečio, per ateinančius ketverius metus planuojama atlikti darbų už ne mažiau kaip 400 mln. litų.

Vilniaus apygardos teisme bendrovei „Ranga IV“ iškeltos trys bankroto bylos, kurios šiuo metu yra sustabdytos, kad būtų įgyvendintas restruktūrizavimo planas. Įmonės specialistai, rengę restruktūrizavimo planą, teigė nenorėję kreditorių maitinti tuščiais pažadais - remtasi tik konkrečiais projektais ir jau pasirašytomis sutartimis dėl darbų.
Taip pat buvo atsižvelgta į Statistikos departamento analizę bei ekonomines prognozes.

Šiuo metu „Ranga IV“ baigia atlikti „Swedbank“ administracinio pastato statybos darbus Vilniuje. Taip pat yra pasirašytos sutartys dėl Ignalinos AE panaudoto branduolinio kuro saugyklų statybos darbų, vaikų darželio sostinės Perkūnkiemio rajone statybos, SEB banko administracinio pastato statybos. Planuojami ir kiti darbai, kurie duotų įmonei pajamų. Bendrovei „Ranga IV“ yra įsiskolinusios kitos įmonės, tad atgavus skolas pinigai irgi bus skirti atsiskaitymui su kreditoriais.

Per pirmuosius restruktūrizavimo plano įgyvendinimo metus planuojama padengti maždaug 12 proc. visų skolų. Antraisiais metais būtų padengta 13 proc. skolų, trečiaisiais - 29 proc., o ketvirtaisiais - likę 46 proc. skolų. Kreditorių susirinkime sutarta, kad su savo grupės įmonėmis „Ranga IV“ atsiskaitys vėliau, prioritetą skiriant kitiems kreditoriams - darbuotojams, valdiškoms institucijoms, bankams, subrangovams.

Bendrovės „Ranga IV“ restruktūrizavimo administratoriumi paskirta įmonė „Bankrotera“. Jos vadovas Kęstutis Butkus sakė, kad šalyje yra ne vienas pavyzdys, kuomet sunkumų patyrusios įmonės paskelbė apie restruktūrizavimą, sutvarkė savo veiklą ir toliau dirbo pelningai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų