Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai: Lietuva vis dar neturi informacijos iš Rusijos

2013-10-08 08:34
DMN inf.
S.Žiūros/BFL nuotr.

Rusijos muitinei gavus nurodymą stabdyti Lietuvos pieno produkcijos importą, Lietuvos pareigūnai teigia iš Rusijos vis dar neturintys oficialios informacijos apie galimą pienininkų blokadą. Sunkvežimiai su pieno produktais kol kad važiuoja į kaimyninę valstybę, teigia Žemės ūkio ministerijos atstovas.

„Ne, turime tik tą patį tinklapio ("Rospotrebnadzor" - BNS) pranešimą. Nelabai suprantam, ar čia pokštas, ar rimtas pranešimas, bet, žinoma, su nerimu stebim. Dirba ir perdirbimo įmonės su pirkėjais, tais atstovais, kurie perka tą produkciją. Laukiam ko nors oficialaus, dar kol kas neturim nieko“, - BNS antradienį priešpiet sakė ministerijos Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento direktorius Rimantas Krasuckis.

Lietuvos veterinarijos tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė BNS taip pat sakė kol kas neturinti jokios oficialios informacijos.

„Kol kas oficiali informacija mūsų nepasiekė. Šiuo metu renkame informaciją iš pieno vežėjų“, - BNS antradienį priešpiet sakė J.Savickaitė.

Muitinės departamento direktorius Antanas Šipavičius BNS teigė, kad taip pat nėra gavęs informacijos apie lietuviškos produkcijos eksporto į Rusiją stabdymą.

"Oficialios informacijos iš Rusijos muitinės apie pieno produktų sustabdymą ar sugriežtintą kontrolę Lietuvos muitinė neturi. Darbiniai kontaktai su Rusijos muitine yra nuolatiniai. Šioje vietoje mes reaguojame pagal realią situaciją. Rusijos muitinė apie galimus kontrolės veiksmus, kurie gali kelti tam tikras pasekmes, informuoja savo nuožiūra. Savo darbinių kontaktų pagalba bandysime sužinoti, ar iš tikrųjų toks nurodymas yra ir koks jo veikimas", - BNS sakė A.Šipavičius.

R.Krasuckio žiniomis, pienininkai kol kas gabena produkciją per sieną.

„Aš su pora pasišnekėjau (pienininkų - BNS), tai kol kas važiuoja. (...) Nemaloni situacija, bet nebėkime priekyje to vežimo. Yra darbiniai santykiai, perdirbėjai ir dirba su pirkėjais. O ką G.Oniščenka sako, gindamas savo mundurą, reikia pasižiūrėti. Jeigu bus nustatyti kokie faktai, imsimės taisomųjų veiksmų, kaip visada, ir bus tvarkoje. Šiandien tokie pranešimai kelia tam tikrą įtampą, bet turim žinoti, kad versle visada yra niuansų“, - teigė R.Krasuckis.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, lietuviškų pieno produktų eksportas į Rusiją šių metų sausio- liepos mėnesiais sudarė 33,7 proc., į ES - 58,9 proc. viso šių produktų eksporto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų